2018-02-18 130 瀏覽
朋友請食團年飯,踏進店內第一個印象已經很好,樓下採用較為精緻嘅設計食日本料理,最啱情侶撐枱腳,樓上閣樓有幾個獨立空間,啱晒一班朋友圍住打邊爐吹水gathering坐低先叫個特色湯底,天氣咁乾燥最適合飲返個滋潤嘅湯,一於要咗個招牌鮮椰青雞鍋,果然用了十足。成個新鮮椰青水倒晒落去,仲有火焰即炒雞件,加埋新鮮雞湯。最緊要係有店員獨立招呼,淨係鍋底個排場都夠晒威水,睇到大家嘩!嘩!聲多得店員提醒,個湯真係好飲到不得了,每人都飲咗一兩碗先,然後再加湯打邊爐清甜又夠滋潤。講究健康飲食嘅人,食肉都要揀有質素嘅西班牙黑毛豬豚肉,鍾意佢肉味夠香,肉質軟滑。另外呢度嘅手打丸都係好出名嘅,粒粒好似乒乓波咁大粒,而且非常彈牙。我就最鍾意食水餃嘅,皮薄肉餡靚。想食啲熱氣野?老友鬼鬼油炸鬼,啱晒我哋呢啲後生仔。驚唔飽仲可以食多個手唧鮮魚麵,淡淡魚肉嘅鮮味,再配合埋唔同嘅混帳特色,啊媽都話正。仲有佢哋自家製嘅涼茶,清熱解渴無論環境服務同食物,都令我哋在場人士十分滿意,今餐團年飯食得好開心

清甜又夠滋潤。

我就最鍾意食水餃嘅,皮薄肉餡靚。

想食啲熱氣野?老友鬼鬼油炸鬼,啱晒我哋呢啲後生仔。

仲有佢哋自家製嘅涼茶,清熱解渴

慶祝紀念
團年飯