Orange  Elephant  Thai  Restaurant-$1既用處?大角嘴博文街除咗係一條「酒吧街」外,仲係一條「美食街」,岩晒我同fd Happy Hour後去醫肚。飲完野經過Orange Elephant見到餐牌有每日$1優惠,星期三係$1泰式明爐烏頭魚,咁著數緊係要去食。🐻泰式明爐烏頭魚 $1唔好以為$1就求求其其,原條烏頭魚放係爐上慢慢加熱,配上大量蔥、酸菜同菇,味道酸酸地,有d似冬陰公,魚肉質結實又唔腥,點埋酸辣醬就更醒胃。🐻咖哩海鮮脆包盅 $142以農夫包盛載青口、蝦、魚柳等海鮮,麵包焗得好脆,咖哩汁加上蛋花令味道更加香濃,成個麵包都索晒d汁,勁好味。🐻椰青焗海鮮飯 $99份量超大超足料,陣陣椰奶香味,飯亦都煮到粒粒分明。除咗蝦同魷魚,仲有椰肉,食落更加有口感。🐻椰青 $38食泰國菜又點可以唔飲椰青,椰青味道清新又夠凍,我最鍾意一邊刮椰肉食,一邊飲椰青水,完全係雙重享受。

泰式明爐烏頭魚

🐻泰式明爐烏頭魚 $1