2021-12-07 1064 瀏覽
勁好味嘅Omakase 🍣咁大個女人生第一次食Omakase 😍😍好朋友同我食生日飯🎂,佢揀左喺金巴利街嘅晴空日本料理,我未食過 omakase,原來係廚師發辦咁解,唔駛自己諗又幾好喎!廚師會揀時令時材比我識好正呀!Omakase set有分晴 $880同埋 空 $1180 兩㮔, 我地揀左晴,包括:前菜,刺身三点、和食、壽司6種、手卷、湯及甜品!都好豐富,店員每道菜都細心介紹,食落特別好味!👍👍首先係前菜磯煮鮑魚:磯煮鮑魚配鮑魚肝醬食落好夾好好味! 😁😁😁跟住上刺身,1️⃣真鯛魚:煙韌好味嘅真鯛魚,酸酸地勁開胃!😋😋 2️⃣令和之怪物-生蠔:大大隻蠔入口甘香蠔味濃郁!極高質我最鐘意食!💯💯💯3️⃣煙薰鯖魚:原來煙薰係咁香,仲有油脂豐富入口即化好好食呀!😋😋😋和食方面係燒鰻魚,一向鐘意食魚,燒到外脆內軟口喉控制得好好!👍👍👍🍣🍣🍣🍣壽司6㮔有時令嘅秋刀魚同深海鯖魚,其餘嘅有馬糞海膽、牡丹蝦、大拖羅、中拖羅,樣樣都好新鮮又好味,一路食好似覺得自己去左日本咁!我最欣賞2種拖羅仲有唔同感,店員話有時仲會有野生拖羅添!手卷仲有我朋友最鐘意嘅葱吞拿魚手卷,店員細心提醒要快D食,葱吞拿魚又另一種口感實在太美味
勁好味嘅Omakase 🍣

🍣🍣🍣🍣壽司6㮔有時令嘅秋刀魚同深海鯖魚,其餘嘅有馬糞海膽、牡丹蝦、大拖羅、中拖羅,樣樣都好新鮮又好味,一路食好似覺得自己去左日本咁!我最欣賞2種拖羅仲有唔同感,店員話有時仲會有野生拖羅添!手卷仲有我朋友最鐘意嘅葱吞拿魚手卷,店員細心提醒要快D食,葱吞拿魚又另一種口感實在太美味了!🐟🐟🐟🐟❤❤❤

跟餐嘅湯係🐟魚湯,原來日日唔同架❤最後上嘅甜品係日本直送哈密瓜🍈配綠茶卷蛋🍵!啱哂我呢個綠茶控!

最後,鹽燒🔥拖羅店員見我地鐘意食拖羅,推介我地食埋呢個鹽燒拖羅!油脂香而不肥油膩😋😋!

果然冇介紹錯!全部都咁好味,下次會再黎!
慶祝紀念
生日