2019-08-18
🥚又帶👧🏻食好西,食佢自己最鐘意既日本🇯🇵菜🤭我哋坐係吧枱食材一覽無遺👀【Fatty Salmon三文魚腩$20(每件)】同火炙壽司一樣好肥美架oiyishi😋【Toro中拖羅$88🍣(每件)】兩個字💁🏻♀️新鮮。【Broil Scallop Sushi火炙帶子壽司$32(每件)】帶子仲大粒過舊壽司飯omg🤤😋【Broil Fatty Salmon Sushi火炙三文魚腩壽司🍣$22(每件)】店家用上赤醋壽司飯🍙,係按照江戶前傳統製法🇯🇵,配合三文魚腩🐟豐富既油脂,將味道提升到另外一個層次🤤👍🏻【Broil Salmon Sushi火炙三文魚壽司🍣$18(每件)】相比起三文魚腩,雖然失色小小,不過依然好好味道。【Avocado Soft Shell Crab Sushi Roll牛油果軟殻蟹反卷$72】香軟既牛油果🥑配上新鮮脆卜卜既軟殼蟹🦀👍🏻正呀,去到邊間餐廳都好,如果有哩款菜式我👧🏻都一定會叫😋係軟殻蟹忠實粉絲喔餐廳其實除咗有壽司同埋反券之外,仲有串燒選擇🍢💁🏻♀️【Beef Ribs鹽燒牛小扒串$55🥩】小失望之肉質有啲過硬,味道上普普通通。【Chicken Cartilage雞
【Toro中拖羅$88🍣(每件)】兩個字💁🏻♀️新鮮。
【Chicken Cartilage雞軟骨$15】椒鹽雞軟骨係我其中一樣好鍾意既小食☝🏻味道不過不失。
最後食番個菜【Sauteed Mixed Vegetables With Bacon煙肉炒野菜$52🥓🥬】叫哩道菜純粹係我嗰刻好想食蔬菜🥬,簡單既煙肉炒雜菜,冇過多既油份,配埋木魚碎,好清爽。