2017-02-09 1558 瀏覽
尋日去接老公放工,正當頭痛唔知食咩之際,就俾的上search到ks cafe呢間樓上cafe,睇落D相幾靚幾乾淨,於是就去左試吓店內環境開揚寬敞,裝飾簡約,有種外國風情既味道,坐近窗邊完全適合女孩子們影返啲風格相,正所謂唔食得都要睇得,淨係食裝潢都已經夠。坐低後就見到已經有情人節套餐,望落唔貴又幾多野食咁而我地就揀左晚餐餐牌入面既食物,款式都尚可,都有等鍾意既食物,價錢都算OK~餐湯同頭盤前菜係胡蘿蔔湯及哈密瓜火腿,份量正常,胡蘿蔔湯較香濃,建議先食前菜。西班牙火腿配哈密瓜幾時都係絕配,哈密瓜好juicy香甜,配撘出黎份外新鮮。我地樣樣都想試,於是叫左三個main course首先係香煎牛柳伴大虎蝦,牛柳我地叫medium rare唔會過火,有嚼口帶濃郁既肉汁同牛油香,大虎蝦既size都唔令人失望,扎實爽口。德國咸豬手既外皮香脆,而且肉質亦好鮮嫰,配合埋醬汁係一流,伸食到之間既脂肪比例剛好唔油膩,煮至好有咬口,有種食緊骨膠原既感覺墨汁意大利飯通常會好重奶味,又或者好重腥味,呢度既墨魚仔墨汁意大利飯反而唔會,好足料,而且好飽肚。最後我地仲加左$20點左個跟餐甜品~朱古力麵包布甸做甜品,比
坐低後就見到已經有情人節套餐,望落唔貴又幾多野食咁
胡蘿蔔湯及哈密瓜火腿前菜
香煎牛柳伴大虎蝦
我地樣樣都想試,於是叫左三個main course

德國咸豬手
墨魚仔墨汁意大利飯
朱古力麵包布甸
最後我地仲加左$20點左個跟餐甜品~朱古力麵包布甸做甜品,比想像中好,唔會膩,麵包布甸鬆軟易入口,份量岩岩好。
埋單每位2百多,係港島來講都好正常,加上呢度環境氛圍較靜能夠放鬆心情,服務態度又良好,所以老公同我都食的好開心
2017-02-09
胡蘿蔔湯及哈密瓜火腿前菜