2006-04-16
其實睇左openrice已經好耐,不過一路都懶得打食評,直到食完Sabatini,真係忍唔住開acc.支持一下,因為Sabatini無論食物,服務同環境都係五星級!!!上星期日係我同男朋友的一週年紀念日,一早決定去呢到食慶祝餐前:一坐低送上麵包籃,有3隻唔同既麵包,配不過無咩特別有sparkling wine or果汁揀,我地揀左橙汁頭盤:有各種Anipasto,cold cut,每樣試左小小,不過唔係我杯茶,試過就算~生蠔試左一隻,新鮮爽甜但唔夠肥美~最好味當然係parma ham+melon,一鹹香一甜美好滋味,我encore左幾次,真係愈食愈想食,簡直好味到停唔到口~重有蟹腳,我無食,因為怕麻煩,不過我男朋友話好鮮甜喎~另外,每人有半邊baby lobster,都係好鮮甜意粉counter:分別叫左cream sauce同番茄,兩個都配炭燒鱸魚,我地特別欣賞個cream sauce,好味到呢,我未食過咁好味既pasta,意粉有咬口得黎個sauce又香又濃,我其實好想encore,但真係好飽,之後好後悔無encore到,蕃茄汁對比之下就普通得多湯:得一款,已經唔記得係咩湯,只係記得
上星期日係我同男朋友的一週年紀念日,一早決定去呢到食慶祝
餐前:
一坐低送上麵包籃,有3隻唔同既麵包,配不過無咩特別
有sparkling wine or果汁揀,我地揀左橙汁
頭盤:
另外,每人有半邊baby lobster,都係好鮮甜
意粉counter:
湯:
得一款,已經唔記得係咩湯,只係記得係唔知咩豆湯,印象中唔好飲,不過男朋友覺得ok
主菜:
我地叫左羊架同牛扒,我覺得個羊比牛出色,叫五成真係黎五成,無overcook,配上芥辣,外脆內軟,又juicy,正正正~牛都ok,有好香炭燒味~配菜個烤新薯都好好味
甜品:
當然唔少得Tiramisu,我得登留肚食既,口感濕潤,芝士味同埋酒味既平衡都恰到好處,平時我係唔鍾意食Tiramisu既,但都encore左2次~焦糖燉蛋食左2啖,唔好味~cheesecake是軟身既cheesecake,唔係我杯茶,我比較鍾意new york cheesecake~朱古力3款各試左一半,都好好味
其實重想試各種芝士,雪糕同生果,不過太飽,無力再戰
埋單八百幾,雖然食lunch黎講有點貴,不過實在值得一試,我同男朋友都好滿意,我飽到第2日lunch先食到野
我決定左遲d同班fds再去食過~