2014-06-09 3179 瀏覽
第一次,同女仔朋友及鬼仔朋友一齊試午餐~餐廳內嘅裝潢好特別,但邊食邊傾無機會細心睇,今次試左午餐不錯,會再試佢個晚餐tasting menu~Amuse bouch 餐前小食絕對做到amuse your mouth的效果,三個人一黎就食,食左一半先記得影相。賣相精緻,味道清新~同行鬼仔朋友勁鍾意呢度嘅麵包同牛油,猛話味道好特別,聽聞牛油不時會轉換特別味道,唔係得salted butter咁單一選擇~我自己就對starter法國蝸牛情有獨鍾,叫之前好掙扎叫龍蝦好定蝸牛好,自己兩樣都鍾意食,侍應亦有介紹蘑菇湯好香濃,幾經掙扎下㨂左蝸牛,因為覺得要好味都考功夫。結果我絕對揀啱!蝸牛本身好有自己的肉質及味道,而個汁甜中帶酸,好清新好match, 唔會蓋過蝸牛味,但又令本身嘅味道提升左層次,而且分量好足!我仲分到俾朋友試~主菜叫左燒雞,燒得好香,味道有別於一般西餐燒春雞咁好濃味或燒到好deep fried, 反而係較清淡嘅口味,肉質嫩。下次會想試海鮮!呢度嘅甜點好有質素,絕對無話食到最後有跌watt感覺,我唔怕酸,揀左個紅桑莓甜點,朋友叫左嘅朱古力甜品好得意,外面包住層紙都係用朱古力做,成個紙杯
第一次,同女仔朋友及鬼仔朋友一齊試午餐~

呢度嘅甜點好有質素,絕對無話食到最後有跌watt感覺,我唔怕酸,揀左個紅桑莓甜點,朋友叫左嘅朱古力甜品好得意,外面包住層紙都係用朱古力做,成個紙杯都可以食!

鬼仔朋友大讚話滿足得黎唔會好漏,有別於傳統法國菜,所以下次打算加碼食dinner!