2019-11-06 461 瀏覽
Peel street 又多左一間新餐廳 - JALAN!係由隔離舖Uma Nota 嘅老闆開嘅。本身我就唔係好認識馬拉菜,只係知情比較傳統嘅nasi lemak呀 bak kut teh咁😂 不過Jalan係主打新式馬拉菜,所以一直都好想試下!好鍾意餐廳嘅窗口位,可以一路食一路睇下街景,加上而家呢個天氣,如果開窗都應該如有feel!比較多外國人客我地兩個女仔我地嗌左laksa fried chicken, beef rendang samosa 同 whole basked fish! 個laksa 炸雞不得了!佢平時個啲炸雞好唔同,大廚整呢個laksa 汁超好食,唔會太辣或排太重椰子味!入口 ‘deb’下好鮮甜!所以我地成晚咩都點呢個汁😂全晚最精彩係呢個魚,好好食!好入味!我朋友食到骨都’lun’埋!

比較多外國人客

2019-11-02
  • Whole  basked  fish  of  the  day
  • Laksa  fried  chicken