📍HK 尖沙咀 - 𝗝𝗨𝗦𝗧'𝗲𝗿 𝗕𝗮𝗿& 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 🍸—————————————————————趁第六波未嚟到之前,啦啦聲去酒吧食嘢先!餐廳位於山林道其中一個地舖,經過好難留意唔到,因為佢好多搞鬼霓虹裝飾 👻 如果唔係因為地方淺窄,我應該會同個「超MK」招牌打卡!今次試咗佢個招牌Assorted Platter Set 雜錦拼盤(о´∀`о) 侍應都讚我識揀龍蝦食!-💛 西門淋牛豬仁雞VS蝦兵蟹將 $445 | ⭐️: 4.0/5選擇多多嘅拼盤,份量絕對夠兩個人食有凸!(1) 3揀1: - 焗豬仔骨/脆炸美國魚柳/美國安格斯西冷 +$40(2) 新鮮焗原隻龍蝦 🦞(3) 炸軟殼蟹 🦀️(4) 慢煮蒜香春雞(半隻)(5) 2 揀1: 啤酒薯條/茄汁意粉 🍟-個人覺得最好食一定係佢個龍蝦,重點有好多膏(啲膏好難呃人,食落就即刻知新唔新鮮!)怪唔之得個waiter好自豪咁話:「梗係啦,每日新鮮送到㗎!我地唔用隔夜龍蝦」(*☻-☻*)其次,佢個炸軟殼蟹都好難得有肉 兼 好食!雖然有少少偏油膩,但因為以前食過得個殼嘅軟殼蟹,第一次食咁肥美嘅炸軟殼蟹覺得好難得!(*¯︶¯*)相對而言,
—————————————————————
[MK霓虹燈黃店·超值鮮甜龍蝦拼盤🦞]

選擇多多嘅拼盤,份量絕對夠兩個人食有凸!

(2) 新鮮焗原隻龍蝦 🦞
(3) 炸軟殼蟹 🦀️
(4) 慢煮蒜香春雞(半隻)
(5) 2 揀1: 啤酒薯條/茄汁意粉 🍟

相對而言,我會話佢個豬仔骨/春雞無海鮮無咁出色… 豬仔骨口感偏乾同硬,而春雞又有少少煮得太淋,肉質好鬆散…所以狸貓會推薦大家嗌佢海鮮>肉類!可能卑我揀過,我會想試佢個炸魚柳多少少

但整體而言,餐廳性價比算高,係紀念日/一般人聚舊嘅好地方~ 認真講句,要$4xx 食到咁多嘢食,仲要包龍蝦真係唔容易做到…尤其係依家通貨膨脹得咁犀利嘅時代…

📍 地址:JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

Rating: 🌕🌕🌕🌗🌑