2023-07-05 220 瀏覽
呢間餐廳見長期都好多人討論,今日lunch行開呢頭見到,所以同朋友入去試吓先😋入到去見環境好細,原來佢哋係仲有一層,安排左我哋上樓上坐☺️餐廳環境充滿簡約風格,但係又有特色👍餐廳有兩個lunch set menu,我地揀左一個極上、一個其他set!因為只要揀一款極上,另外一份menu lunch set可以半價,勁抵食🤤🤤壽司定食呢個壽司定食勁高質👍有多款高級壽司軍艦刺身。包括海膽軍艦、三文魚子、帆立貝等…全部都勁鮮甜💯定食仲配有一碗超滑身嘅烏冬及麵豉湯,勁滿足😋鰻魚玉子丼(半價)勁大碗嘅鰻魚丼飯,成碗都鋪滿曬鰻魚同玉子🤤🤤鰻魚肉質好嫩滑,完全食唔出佢啲骨😋😋名古屋風芝麻羽先雞翼炸到非常香脆,但係肉又唔會柴,仲保持到好嫩口,好正💯水母刺身未試過食水母,見呢個刺身價錢又唔貴$88,所以同朋友點左一份試下🤭佢口感好爽,有d似海蜇,但係再硬身d😋我幾鍾意❤️加配 凍奶泡朱古力加配 熱奶泡朱吉力兩杯飲品都整到好精緻,特別係我杯熱朱古力奶,好多泡泡🫧,勁療癒🥳聽聞呢度嘅晚市和牛都好出名,下次要再嚟食🤤🤤🤤📍 申子居酒屋 (旺角)旺角黑布街74-76號藝興大廈地下1號舖#申子居酒屋 #美食推薦 #香港

壽司定食

鰻魚玉子丼(半價)

名古屋風芝麻羽先
雞翼炸到非常香脆,但係肉又唔會柴,仲保持到好嫩口,好正💯

水母刺身

加配 凍奶泡朱古力

加配 熱奶泡朱吉力

聽聞呢度嘅晚市和牛都好出名,下次要再嚟食🤤🤤🤤

📍 申子居酒屋 (旺角)
旺角黑布街74-76號藝興大廈地下1號舖

#申子居酒屋 #美食推薦 #香港探店 #香港美食 #日本 #日式居酒屋 #日式料理 #旺角美食 #yummy #japan #打卡 #打卡美食 #餐廳推薦 #高質美食

2023-06-28
午餐