2019-08-19 109 瀏覽
行完荃新天地唔想再食連鎖餐廳又想飲番兩杯於是去沙咀道搵左間酒吧試酒吧設有電子飛鏢機同啤酒乒乓;比較特別嘅係呢度嘅美式桌球枱係圓形感覺更有挑戰性Ice Age基調選用陳年時間較長嘅黑朗姆酒香醇馥郁同時略帶甘蔗焦香配搭橙酒酒體香甜;調液選用熱情果糖漿以及菠蘿同埋檸檬汁平衡基酒甜度Mojito經典古巴調酒;白朗姆酒相對溫和配搭青檸以及薄荷微酸清新;調液選用梳打感覺冰涼清爽Rainbow Shadow / Victoria Secret漸變色彩鮮豔,多種果汁混合製成層次豐富而且梳打汽泡感足;色澤粉紅少女,蜜桃清香微甜配搭青檸以及蔓越莓汁酸甜恰宜墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片配酸忌廉、牛油梨醬及番茄沙沙墨西哥粟米片焦香薄脆配搭芝士拉絲以及牛肉香辣惹味佐酒啱哂墨西哥粟米片跟配三款傳統蘸醬;酸忌廉醬香濃稠密;牛油梨醬綿密幼滑;蕃落沙沙酸辣消膩椒鹽魷魚鬚炸魷魚鬚熱辣酥脆啱送啤酒;魷魚口感爽彈而且漿粉輕薄感覺輕盈辣肉腸碎忌廉芝士藍青口辣肉腸碎辛香刺激配搭忌廉芝士香滑濃厚;藍青口體積較小但勝在肉質鮮嫩德國鹹豬手真心係我食過最好食嘅德國豬手;豬皮焦脆鬆化而且膠質豐富脂肪軟爛;肉質嫩滑軟腍而且肉汁豐盈配搭酸椰菜絲

Ice Age

Mojito

墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片配酸忌廉、牛油梨醬及番茄沙沙

墨西哥粟米片焦香薄脆配搭芝士拉絲以及牛肉香辣惹味佐酒啱哂

椒鹽魷魚鬚

炸魷魚鬚熱辣酥脆啱送啤酒;魷魚口感爽彈而且漿粉輕薄感覺輕盈

辣肉腸碎忌廉芝士藍青口

德國鹹豬手

真心係我食過最好食嘅德國豬手;豬皮焦脆鬆化而且膠質豐富脂肪軟爛;肉質嫩滑軟腍而且肉汁豐盈配搭酸椰菜絲解膩醒胃

美國安格斯肉眼扒 (10安士)

安格斯牛肉味香濃;肉眼部位肉質軟嫩而且脂肪豐腴配搭香草牛油油潤甘香;配菜豐富除左烤蕃茄同蘆筍仲有焗新薯以及照燒汁煮蘑菇

法式香草煎焗羊架 (保雲酥)

兩百零蚊有四支骨其實好抵;羊架肉質粉嫩柔軟而且油脂羶香配搭保雲酥層香脆口感豐富

北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉

北海道帶子肉厚鮮甜而且菠菜嫩滑煙肉鹹香;扁意粉偏幼且富彈性配搭辣蒜片鮑魚汁蒜味香濃而且微辛刺激

2019-08-17
  • 德國鹹豬手