2017-11-18 1137 瀏覽
今晚同好友喺旺角覓食😋😋,想塭個坐得舒服同食物有質素ga 餐廳😌😌,一個星期前已經喺openrice search 到呢間Romanne Leisure Food Concept, 睇到d 環境相同食評都唔錯,就試下啦!☺️我哋今晚六點半就到左準時入座,見到個環境好浪漫,氣氛真係唔錯!到到七點鐘已經全店full house... 果然好生意☺️,好彩有一早book定位!✌️到點餐嘅時候,我哋決定食二人餐比較化算,但沖繩豬鞍同鵝肝牛柳好難抉擇⋯⋯最後侍應話我地知豬鞍係佢哋嘅signature,比較特別,建議可以試吓,好!就咁決定,最後$388 二人餐我哋揀咗以下配搭:前菜-煙燻三文魚配柚子沙律:煙燻過ga三文魚有油脂香,加埋好清新ga柚子令沙律分外香甜同開胃😍,柚子又平衡咗整道菜ga味道,不錯也!🥗🥗☘️☘️🍀🍀🍋🐟精選廚師餐湯-黑松露蘑菇湯🍄🍄🍵🍵濃濃嘅黑松露味,唔好意思我忍唔住用咗五啖已經清左碗湯!🤣🤣🤣⋯⋯好想可以refill....🙈🙈🙈Pasta-北海道帶子南瓜意大利飯🥘:呢個Risotto一上枱賣相很不錯!👍🏻👍🏻😋😋大大粒ga 帶子好吸睛☺️!帶子剛剛熟,鮮甜好味!而個意大利飯將濃湯和

前菜-煙燻三文魚配柚子沙律:

精選廚師餐湯-黑松露蘑菇湯🍄🍄🍵🍵

Pasta-北海道帶子南瓜意大利飯🥘:
呢個Risotto一上枱賣相很不錯!👍🏻👍🏻😋😋
大大粒ga 帶子好吸睛☺️!帶子剛剛熟,鮮甜好味!
而個意大利飯將濃湯和南瓜醬汁都吸滿每一顆飯粒內,加咗少許蘑菇洋蔥芝士等配料,每一啖都食到濃厚的南瓜味道,只是選呢隻意大利米,我覺得可以有更好口感嘅選擇。😅

主菜-沖繩豬鞍扒🐷🍴:
Wow!!!! 呢塊豬鞍扒有成吋厚👍🏻,第一次見有連皮上的豬鞍扒,但正正因為呢個原因就比我發現原來,識食一定係連皮食,香脆嘅外皮口感加上豬鞍比一般豬的肉質來得更香😋, 把肉汁鎖上保留,肉質軟嫰!簡直係一試難忘,我諗以後食豬鞍時,如果無連皮嘅話,我會大叫還我豬皮!👻👻🐷🐽

套餐包埋兩杯飲品🍹🍹,我嘅朋友仔食到舔舔脷🤤🤤!我倆都非常滿足同滿意呢一間餐廳嘅質素,已經約定下個月一定會再嚟食過!🎉🎉😋😋

我見佢哋而家仲做緊另外一個優惠,係澳州牛放題任食,好似都唔錯所以想一試🤔🤔,下次再同大家匯報!🤣🤣🤣🐮🐮🐮

用餐嗰陣⋯⋯見到侍應同d 熟友有傾有講,好多交流。臨走時,待應會問你滿唔滿意今次嘅食物❓我話冇介紹錯,果然黑毛豬鞍好好食物😋😋👍🏻👍🏻
感覺呢一間小店會尊重客戶的意見同感受,唔錯也!✅係要讚一下!😌👍🏻💯💯

餐湯配煙三文魚柚子沙律
煙熏三文魚柚子沙律