2021-11-16 205 瀏覽
Le Viet數手指都數唔清食過几多次🤣黎到the one,我都成日會心思思入去食個甜品,因為越式甜品實在太美味,食完有種好滿足既感覺😋為食餐單: 超載椰青焗飯🥥 $103真係名筲其實既"超載"🤣d椰漿同海鮮多到滿瀉曬出黎,好似白色既熔岩咁湧出黎😶好壯觀🤩椰漿好香濃又傑身,椰青底下既椰汁炒飯完全係啖啖濃香椰漿味既飯,超正😋入面既海鮮仲要係大大粒又好味,最仲意食入面既小墨魚同蝦,吸左椰子既汁好好味呢😋串燒雞、牛、豬🍢 $102(半打)雞、牛、豬各兩串,燒完既串燒肉仲係咁彈牙唔乾身,啖啖肉汁,仲要加埋燒得惹味既風味添🥰越式甜品拼盤🍰 $108一個拼盤入面包括有香芒糯米飯、綠豆拉椰糕、焦糖燉蛋,好豐富,而且3樣都係我至愛,今餐就黎個拼盤滿足曬3個願望😋而且一set咁叫係几抵,3個甜品放埋一個plate上菜仲好吸睛添😍香芒糯米飯有一球黑糯米、一球白糯米,淋上小碟中既濃郁香椰漿,勁香椰汁mix埋飯度,煙煙韌韌好好味😋芒果切開左一格格,好方便啖啖肉,好香甜🥭綠豆拉椰糕白綠相間既pattern,好煙韌,味道有綠豆香又有椰奶香,好回味🤤焦糖燉蛋既表面既糖燒得焦焦地,有一層脆脆地既糖片,下面就係滑滑又香
Le Viet數手指都數唔清食過几多次🤣

為食餐單:
超載椰青焗飯🥥 $103

串燒雞、牛、豬🍢 $102(半打)

越式甜品拼盤🍰 $108

一個拼盤入面包括有香芒糯米飯、綠豆拉椰糕、焦糖燉蛋,好豐富,而且3樣都係我至愛,今餐就黎個拼盤滿足曬3個願望😋而且一set咁叫係几抵,3個甜品放埋一個plate上菜仲好吸睛添😍香芒糯米飯有一球黑糯米、一球白糯米,淋上小碟中既濃郁香椰漿,勁香椰汁mix埋飯度,煙煙韌韌好好味😋芒果切開左一格格,好方便啖啖肉,好香甜🥭綠豆拉椰糕白綠相間既pattern,好煙韌,味道有綠豆香又有椰奶香,好回味🤤焦糖燉蛋既表面既糖燒得焦焦地,有一層脆脆地既糖片,下面就係滑滑又香奶味既燉蛋,好愛依道甜品呢❤
2021-11-10