2019-02-01 64 瀏覽
朋友轉左新公司係尖沙咀返工,過去探班等食好嘢是常識吧😆今次佢帶咗我去呢間「雞匠」,因為佢冇味精,仲話包我有驚喜💕咁神秘真係要去試一試!呢度嘅午餐好抵食!叫得「雞匠」當然要試吓啲雞!我揀咗招牌去骨海南雞飯,朋友就揀咗蔥油雞飯,兩款都係$58,仲包一杯餐飲同埋靚湯一碗!小食價錢都好實惠,所以叫咗一碟雞湯青菜同埋花膠拼冬菇上枱果然有驚喜😍全部美食都係用我最愛既Le Creuset 碟,唔怪得知朋友強烈推薦我黎呢度💕首先想講下個去骨海南雞真係好滑!雖然我碟因爲啲雞皮爛晒賣相扣咗小小分,但係從來唔食雞胸嘅我都覺得接受到。配埋充滿油香嘅雞汁精華飯同薑蔥豉油,瞬間清晒💕跟餐嘅蔥花蝦皮雞湯都非常好飲,有少少蝦皮帶點鹹香,而且絕無味精,飲得放心!突然間好想食花膠拼冬菇補充下骨膠原😆但係店員話因爲冬菇賣晒所以暫停供應...不過其實我本身心思思都想試吓牛丸,於是大膽問店員可唔可為我特製一份花膠拼牛丸😆原來又得喎😆而且仲出奇地咁夾👍🏻花膠炆得好淋,不過唔算太入味,好清淡反而牛丸非常之出色!好彈牙而且好多肉汁,充滿牛肉香味!必試推薦!(偷偷告訴你,我買了半斤返屋企食🤫)好耐冇飲過椰青,所以叫咗一個嚟過下口癮,亦

小食價錢都好實惠,所以叫咗一碟雞湯青菜同埋花膠拼冬菇

原來又得喎😆而且仲出奇地咁夾👍🏻
花膠炆得好淋,不過唔算太入味,好清淡

好耐冇飲過椰青,所以叫咗一個嚟過下口癮,亦為我同朋友既午餐聚會畫上一個完美句號。

食埋咁矜貴嘅花膠,埋單先係每人一百蚊鬆啲,真係超值😻下次黎買牛丸要試吓牛肉午餐先得😎
2019-01-18