食過一次Infiniti C之後,好驚訝原來生酮蛋糕都可以咁好味😋。呢間Café除咗打卡靚之外,仲要提供香港少見嘅生酮飲食🇭🇰,真係點都要嚟試一下。.今次去咗西環嘅另一間分店,仍然係採用藍白色嘅裝修,感覺好優雅。📍黑松森林希臘乳酪蛋糕($88)Red Forest最近佢哋再度同KORRES合作,推出期間限定嘅黑森林蛋糕🍰。蛋糕除咗外觀夠靚💜🖤仲用上優質天然食材製作包括100%法國黑朱古力🍫、自家新鮮藍莓🫐、士多啤梨製成果醬🍓、正宗希臘乳酪、食用活性炭同低GI羅漢果果糖。蛋糕體比較濕,外層嘅cream濃厚幼滑,加埋一齊食彌補到蛋糕比較單薄嘅感覺。食落比平日嘅蛋糕輕盈好多,罪惡感低,唔會令人覺得甜膩。.餐廳最近仲做緊promotion,而家去到20/5叫一件「黑松森林希臘乳酪蛋糕🍰」,會送價值$155 嘅KORRES冰河黑松抗重力拉提3D精華體驗套裝一份❤️😚.

📍黑松森林希臘乳酪蛋糕($88)
Red Forest
蛋糕除咗外觀夠靚💜🖤仲用上優質天然食材製作
食落比平日嘅蛋糕輕盈好多,罪惡感低,唔會令人覺得甜膩。