2022-09-24
一年前經好友推薦嚟食,簡直令我對素食觀 — 完全唔醒起自己食緊素,因為實在太出色,係一間我不斷向人大推嘅愛店!𖦹 crispy corn basket $75 以玉米、洋蔥碎、碎蕃茄以及濃郁嘅辣醬作餡料加上底層嘅牛油撻,面頭仲有大量脆口嘅碎麵,好一道開胃嘅前菜。𖦹 kofta-e-dilbahar $105話就話蔬菜餃子配洋蔥咖哩,但我喺咖哩中翻找良久都未能尋獲餃子嘅蹤影,估計已經熔埋落啲醬到,都仲食到粒粒嘅蔬菜嘅,口感唔錯。比起另一款咖哩呢款比較甜同mild,充滿洋蔥嘅香氣。𖦹 pav bhaji $85突然送上兩個茶餐廳嘅牛油餐包以為搞錯了甚麼,原來係用嚟點孟買嘅特色芝士咖哩薯仔,超索汁,濃稠、香噴噴嘅咖哩喺口中綻放。𖦹 kulcha $45難得試新嘢無變試伏,唔叫naan叫咗呢個少見嘅孜然青椒餡餅,比起naan厚身,撕開入面有青椒碎做饀料,配咖哩食嘅美味程度與naan不相伯仲。𖦹 malai broccoli tikka $95烤西蘭花配上自家製腰果醬,健康得嚟夠惹味。𖦹 mango lassi $59食印度嘢飲mango lassi係必須,今次亦唔例外。呢杯濃郁幼滑得嚟富香料味
𖦹 crispy corn basket $75
𖦹 kofta-e-dilbahar $105
𖦹 pav bhaji $85
𖦹 kulcha $45
𖦹 malai broccoli tikka $95
烤西蘭花配上自家製腰果醬,健康得嚟夠惹味。
𖦹 mango lassi $59
食印度嘢飲mango lassi係必須,今次亦唔例外。呢杯濃郁幼滑得嚟富香料味,喜歡!
𖦹 patiyala lassi $59
食印度嘢似乎無飲過mango lassi以外嘅飲品,就試下呢杯甜甜嘅酸奶,好似飲得嘅yoghurt咁,不過都係鐘意加埋芒果多啲。