2022-07-27
1959 瀏覽
餐廳由裝修、裝飾、枱櫈、餐具都係露營風,而且都坐得好闊落好舒服😌.🎏全牛特選拼盤($458)第一次食,咩都想試,所以就叫左個全牛拼盤😍入面包括:牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排每款有4塊,大家share試啱啱好牛肋肉有啲咬口又香牛味牛舌薄薄的一片,燒起食好爽牛胸腹好淋好易入口雪花牛小排油花適中,一啲都吾會太膩牛三筋係非常珍貴,係牛後肩胛肉,每隻牛得大概5-6%既牛三筋,牛味香濃😋總括黎講我覺得拼盤既牛都好好食同好值得試😍.除左拼盤,仲叫左3款拼盤冇既肉試下🤪🤪🤪.🎏牛里脊肉($98)散叫每碟有6塊,牛里脊肉油脂吾高,啱曬鍾意有啲口感既人.🎏牛外橫膈膜($98)橫膈膜肉有特別重既牛味,肉質順滑不過同時都非常有咬勁🤣.🎏阿波酢橘雞腿肉($78)雞腿肉吾洗講一定知又滑又好食雞皮燒完,仲非常香脆好食🤤.🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏火土燒肉 (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖#hkfoodieslife🎏#hkfoodieslife尖沙咀🎏#火土燒肉 #燒肉 #日式燒肉 #露營 #露營燒肉 #日式燒牛 #尖沙咀 #尖沙咀燒肉 #尖沙咀美食 #美食 #美食推薦
第一次食,咩都想試,所以就叫左個全牛拼盤😍
入面包括:牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排
每款有4塊,大家share試啱啱好
牛肋肉有啲咬口又香牛味
牛舌薄薄的一片,燒起食好爽
牛胸腹好淋好易入口
雪花牛小排油花適中,一啲都吾會太膩
總括黎講我覺得拼盤既牛都好好食同好值得試😍
散叫每碟有6塊,牛里脊肉油脂吾高,啱曬鍾意有啲口感既人
橫膈膜肉有特別重既牛味,肉質順滑不過同時都非常有咬勁🤣
雞腿肉吾洗講一定知又滑又好食
雞皮燒完,仲非常香脆好食🤤
🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏
火土燒肉 (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖
#hkfoodieslife🎏
#hkfoodieslife尖沙咀🎏
#火土燒肉 #燒肉 #日式燒肉 #露營 #露營燒肉 #日式燒牛 #尖沙咀 #尖沙咀燒肉 #尖沙咀美食 #美食 #美食推薦 #必食 #晚餐