2023-03-10 224 瀏覽
平時經過IFC都好少專登入去食,感覺餐廳價錢好貴,但呢間開係IFC嘅——🌟4口 Four Bites🌟就令我意想不到,佢價錢唔算貴之餘仲要唔收加一服務費,餐廳主要食閩菜為主題,而且係結合咗手沖咖啡同酒類嘅新派中菜餐廳餐牌設計,餐廳裝修好有現代感又有格調,打破傳統中式菜嘅元素,餐牌設計亦令我好欣賞,簡單得黎,但係又充滿藝術感元素,我覺得類似以橙色瑩光筆為主題嘅設計,好特別👍🏻食物方面,餐牌選擇唔會多到令人花多眼亂,而每樣菜式都會整到賣相好精緻,菜式味道亦唔會話過於濃味,較為健康,而甜品同飲品,看似賣相簡單,但味道又相當讚😋餐廳依家仲推廣緊冬季限定嘅主打海蠣菜品同羊肉湯,推廣期到3月31日。🤩我都點咗個鮮炸紫菜海蠣🦪呢個好特別,出面都好少見到呢個配搭,值得一試😍同埋佢海蠣都有成三種唔同菜式,啱晒唔同人嘅口味💕._./ 小食&主菜 /🦪|鮮炸紫菜海蠣🐟|黑蒜焗龍躉🐟|咸香酥炸黃花魚🌱|彩椒拌菜苗🐑|白切羊肉🍜|野生紅菇海鮮麵·/ 飲品 /🫖|桂圓檸檬鳥龍茶🫖|大紅袍仙草茶·/ 甜品 /🍠|番薯芝士丸🌺|洛神花茶凍._.

._.
/ 小食&主菜 /