勁耐無食過放題,終於訂到座,我地準時6時到達食兩小時,地方很大又寬敞,又有卡位同窗邊位,估不到連星期一都全滿座,真係要預早訂位。🩵原來呢間係「中日泰」任食放題,星期一至日午/晚餐都係HK$229-HK$269好抵食🩵加$118 升級可以任飲🍺同任食海膽帶子;🩵如果加多$20 (即$138) 仲任食埋日本生蠔🦪!!餐廳以QR Code 落單,我地上座無耐就即刻奉上了肥美新鮮生蠔🦪,大隻又好creamy, 仲有帶子海膽🧡,岩晒鍾意食🦪同海膽既朋友。🩵上菜前我地出面自取了一些前菜,有八爪魚🐙,螺肉,帶子裙邊,泰式酸辣鳳爪,樣樣都爽口彈牙,好開胃🙂🩵刺身併盤上菜好精緻,排得好整齊,而且好新鮮,打完卡就即刻要開動了! 刺身點了好多款:冰山蚌,三文魚,鮑片,希靈魚,馬刀貝,赤貝,油甘魚,勁大隻赤蝦🦐又多膏,仲有螺片。。多到都唔記得,又點了最愛的火炙左口魚壽司,蟹肉蟹膏軍艦,吞拿魚手卷。。。仲可以不停encore!🩵值得一讚!大廚煮熟食都好好味,飛天通菜我地都點了兩次,仲有辣椒膏炒蜆,炸🐔翼,炸🐔軟骨,燒秋刀魚🐟,燒菠蘿🍍。。。仲有天婦羅類,串燒類。。。平時食放題好少食熟食,但今次食了不少,因為真的

🩵值得一讚!大廚煮熟食都好好味,飛天通菜我地都點了兩次,仲有辣椒膏炒蜆,炸🐔翼,炸🐔軟骨,燒秋刀魚🐟,燒菠蘿🍍。。。仲有天婦羅類,串燒類。。。平時食放題好少食熟食,但今次食了不少,因為真的不錯!

🩵如果唔飲🍺,仲有兩個大雪櫃好多罐裝飲品任飲,汽水,果汁,茶類; 另外,放題梗係不少得甜品,勁多款類,有泡芙,又有馬卡龍,芒果布丁🍮,Tramisu, 唶喱,雪糕🍦,雪條,多到食唔晒😂 晚餐時間食兩小時都好足夠,午市仲有三小時,真係可以食下再抖下🥰

整體用餐十分滿意,地方舒適,職員好勤力不停收碟又友善,刺身新鮮,熟食好味,款式又多,最緊要好抵食,CP 值高⬆️💯

✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿
▫️瀛豐放題料理專門店(銅鑼灣)
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓