餐廳: Lamees
資訊:

好開心係土瓜灣搵到間咁有風味嘅地中海餐廳🥰 cosy既佈置同埋音樂會令到你覺得自己去左中東旅行咁 平日夜晚都差唔多Full House~🍴Adas Lentil $55小扁豆湯攪拌過後飲用 豆蓉口感豐富 加入脆餅同醃洋蔥絲提升味道🍴Trio Dips Platter - Spicy Lover $170因為我哋兩個都食得辣 所以就揀咗spicy lover🤩跟住店員推薦嘅順序食 用暖烘烘既比得包沾滿大量沾醬微辣既鷹嘴豆泥食落去啖啖豆香 口感綿密濃郁另外兩款果仁醬就比較crunchy 三款點醬依次序食帶來豐富嘅層次感💕🍴Dry Aged Lamb Rack Reash $460我地竟然喺度搵到香港好少見嘅dry aged羊😍經過十多日dry aged既羊肉 第一啖咬落去肉質變得柔軟細膩 味道都因為水份蒸發而更加濃郁👍🏻再加上燒烤令羊架既風味又再提升左 好好食😋薄荷青瓜醬中和返羊架豐富嘅羊脂火箭菜同紅洋蔥沙律酸酸甜甜解膩一流🥰🍴Aglio E Olio $108有時候越簡單嘅材料愈考大廚功架蒜片同橄欖油乳化而成既醬汁香氣逼人 一上菜都忍唔住話好香😋🍴Kanafeh $105將Filo pa

🍴Adas Lentil $55

🍴Aglio E Olio $108
有時候越簡單嘅材料愈考大廚功架
蒜片同橄欖油乳化而成既醬汁香氣逼人 一上菜都忍唔住話好香😋

🍴Kanafeh $105
將Filo pastry千層酥皮切碎後再加入甜芝士同埋玫瑰syrup
經過烤焗之後外脆內軟 開心果碎garnishing添加層次
一定要趁熱食 切開仲會拉絲☺️