2020-11-01 691 瀏覽
呢間餐廳正正位於科學園近白石角嘅位置,對正單車徑同海濱長廊,所以就算唔係去食嘢去飲杯嘢吹下海風傾吓計都係一個好嘅地方。——————————————————————- 我嗰日係甘啱喺平日七點嘅時份去嘅,撞正佢哋仲係happy hour嘅時間,真心叫酒好抵。啤酒先二十幾蚊杯,如果正常嘅Cocktail都係三十幾蚊,啲複雜少少嘅cocktail就五十幾蚊。而且佢happy hour時代重有d泰式嘅小食都係賣緊$50左右內,非常正。———————————————————————我嗰日就叫咗佢哋其中一個限時優惠嘅套餐。佢包一隻黑胡椒炒或者避風塘炒嘅麵包蟹同一杯大啤酒都係$168。不過講真蟹肉份量冇特別多,但拎嚟打卡都可以嘅,味道都唔差。$168對住過海仲有隻蟹食仲有埋杯啤酒飲,算係咁㗎啦。———————————————————————本身我同朋友打算叫啲蠔嚟食下,因為佢有個六隻嘅set ,但佢哋咁啱冇貨😖所以我哋就嗌咗個焗田螺同埋白汁帶子扁意粉。我哋以為焗田螺會係一隻隻上枱嘅但原來佢係已經拆咗殼擺喺啲薯蓉上面焗。呢個味道唔錯,仲有少少酒香。———————————————————————總括而言黎
——————————————————————-
———————————————————————
所以我哋就嗌咗個焗田螺同埋白汁帶子扁意粉。
———————————————————————
總括而言黎飲嘢係OK嘅,食嘢就一般啦,都係食過境為主。