前排朋友生日,1行13個女仔去左TST間the chop house,好味程度9級,辛苦左成個星期緊係要慰勞一下自己,就去左CWB間 the chop house #TGIF可能因為OT走得都已經9點,去到完全唔洗等位就可以坐低,3個女仔叫左5樣野~又可能因為冇咩人,叫完野唔流5分鐘就有野食,但奇怪第一樣係main上次係TST食左一塊$3xx -$400既rib eye,入口即溶仲勁"淋",今次道叫一塊平一級既steak,差$100真係唔同D,今次硬小小,但食落都算唔差啦跟住就chicken caesar salad同炸魷魚圈佢個caesar salad出色之處就係D脆煙肉塊,平時食親都係脆煙肉小小粒,再加埋沙律醬份量岩岩好!!唔知係我記錯定係叫錯,明明係TST食個間係炸一條條,金黃色,但CWB依到好細粒,仲要見到D油浮晒上面,好麻麻地之後就到佢好出色既carbonara,好creamy,同樣地有一塊塊既脆煙肉,100分!到最後因為girls talk傾左好耐計都未走,再叫多左一個炸甜薯條佢係用甜紫薯炸的,真係好重薯仔唔係粉,仲要熱辣辣,都只係$45 (唯一淨係記得依個$$ LOL)總

跟住就chicken caesar salad同炸魷魚圈

總結係 TST個間好味好多,但位就少D要早D BOOK 位,價錢每人平均都係$200左右,以依個質素同價錢,一定好味過ruby Tuesday啦!
2016-09-30