難得終於捱到星期五,收工緊係要去食好野啦!知道wm cafe都開左一排, 但一直未有時間試,今晚就約埋朋友去試試佢去到門口見到個set dinner menu已經好吸引,有扒有飯有意粉揀, 價錢都算合理。我就決定左要試下個龍蝦汁帶子意粉入到去坐低望望個menu, 原來仲有好多其他小食同主菜揀呢!最後朋友都揀左個西冷扒set dinner, 有埋湯甜品同餐飲, 一次過滿足幾個願望落左單一陣, 湯同沙律好快就到, 我地一個要湯一個要湯律, 可以試晒兩樣湯係意大利雜菜湯, 仲配左條餅乾條添沙律就幾有驚喜, 新鮮得黎份量都唔算少, 加左啲醋酸酸甜甜, 仲有兩塊parma ham 添!好味主菜方面, 我嘅帶子意粉好好味呢!有四粒大大粒煎香左嘅帶子, 食落好鮮甜唔會話太熟好韌,意粉都煮得剛剛好,有彈性唔會好淋。,配埋蘆筍, 好味雖然個汁唔係話好「龍蝦」, 不過食落都幾夾同唔會好漏。而朋友嘅西冷扒叫左七成熟, 果然煎得剛剛好, 面帶啲焦香, 切開中間係粉紅色的, 配埋煎薯角同有啲岩鹽放左起碟邊俾你調味, 好唔錯! 塊扒好大塊, 食到最後大家都好飽呢!最後甜品係香草意式奶凍, 侍應仲特意提我地可以加少
難得終於捱到星期五,收工緊係要去食好野啦!

落左單一陣, 湯同沙律好快就到, 我地
一個要湯一個要湯律, 可以試晒兩樣

湯係意大利雜菜湯, 仲配左條餅乾條添

雖然個汁唔係話好「龍蝦」, 不過食落都幾夾同唔會好漏。

最後甜品係香草意式奶凍, 侍應仲特意提我地可以加少少油落去, 食落會更香滑。 未加油食已經好creamy
加左油後果然更滑,同食落好似冇咁甜呢!

另外餐飲我叫左caffe mocha,原來上面會加忌廉,本人略怕忌廉, 飲落有少少膩, 但其實都幾香唔會太甜~
鍾意朋友叫個杯mojito 多啲, 酸酸甜甜開胃啲

成餐飯好滿足好飽呢,幾適合同fd坐低慢慢食慢慢傾計~

2019-01-18
  • 龍蝦汁扒帶子意大利粉