2021-09-17 279 瀏覽
早午餐後,逛了一會2點左右,剛好下午茶時間,經過呢間甜品店,已被門口的gelato深深吸引著,再翻menu, 見到有法式可麗餅,口味配搭多選擇又獨特,立即入座嘆個“甜蜜下午茶”先Caramel Garden焦蘋肉桂一向對肉桂情有獨鍾,見到有哩款可麗餅,已經唔洗諗其他一刀切下去,已經覺得皮薄餡靚,再一啖咬落去已經覺得幸福到升左上天除咗焦糖蘋果灑滿係可麗餅上便之外,內涵同樣都係咁豐富,裡面亦都有好多焦糖蘋果粒,同時亦有啲脆脆果仁,加上有焦糖醬的點綴,口感同時酸酸甜甜,又有可麗餅的軟綿綿,蘋果粒的爽口,果仁的香脆,肉桂味的飄香,口感及味道是如此豐富!而且,更有吉士醬做配搭,吉士酱甜度適中,一點都不覺膩,超級好味我覺得我一個人就算吃兩份都不會太heavyGelato ,分別要了開心果及伯爵茶味。開心果超濃郁,而且好绵滑,直頭覺得自己將一堆開心果仁放入口食一樣,味道無太大差異伯爵茶味略嫌不夠濃,奶味比伯爵茶味重,有點失望
早午餐後,逛了一會2點左右,剛好下午茶時間
,口味配搭多選擇又獨特,立即入座嘆個“甜蜜下午茶”先

Caramel Garden

Caramel Garden焦蘋肉桂

一向對肉桂情有獨鍾,見到有哩款可麗餅,已經唔洗諗其他

我覺得我一個人就算吃兩份都不會太heavy

Gelato(伯爵茶/上,開心果/下)

伯爵茶味略嫌不夠濃,奶味比伯爵茶味重,有點失望

2021-09-14
下午茶
Caramel Garden
Gelato(伯爵茶/上,開心果/下)