2015-06-24 1247 瀏覽
前陣子好hit, d 搵食雜誌都介紹左幾個地方, 可惜呢到榜上無名。不過都係好事, 因為人唔會太多~呢到係我hh既其中個點, 今次又帶左個朋友黎因為我知道一定有位~ unless 係有大比賽, 如果唔係, 都幾放心行到過黎係有sofa坐。因為我地都有少少餓, 就叫左個fish & chips 黎食。Fish & chips, 大家都知係外國野, 但點先食好食?1) 佢個脆漿一定唔可以太厚2) 佢個脆漿一定唔可以甩出黎或碎哂3) 佢既魚, 唔應該係滑到爆之前話扮龍利既平魚, 係應該食得出一絲絲既魚肉. 好似平時蒸魚咁厚既質感咁先岩係唔係好煩? 呢d係外國既平野黎架wo, 都咁鬼多要求…. 而我最鐘意既脆漿係有少少啤味既。好啦講番呢到, 佢既fish & chips有咩咁吸引我?1) 佢既魚肉好厚身, 唔係滑雪雪既, 正!!!!2) 佢個脆漿有少少厚不過, 脆得幾好味3) 佢個薯條!!!! 唔係French fries, 唔係薯蓉, 係真係由薯仔切條而成, 呢個唔簡單!! 而且唔係到到有, 你係食得出佢同其他薯條既分別! 而且特別飽肚。用刀叉? Nope! 食fish & chips 係應

1) 佢個脆漿一定唔可以太厚
2) 佢個脆漿一定唔可以甩出黎或碎哂

好啦講番呢到, 佢既fish & chips有咩咁吸引我?
Fish & Chip
1) 佢既魚肉好厚身, 唔係滑雪雪既, 正!!!!
2) 佢個脆漿有少少厚不過, 脆得幾好味

用刀叉? Nope! 食fish & chips 係應該用手, 所以我都係咁做~ 食得好有驚喜而且好開心! Sorry可能貴左少少~ 耐唔耐一次, 慰勞下自己~ 嘻嘻
題外話/補充資料: 呢到好多電視...好熱
Fish & Chip