2020-11-14 126 瀏覽
一直收藏係wishlist 未去到,有日咁岩出開佐敦決定去食,好好彩唔見唔到人龍,等左一陣就有得入平時唔係幾捨得食呢類型cafe,因為去𝚌𝚊𝚏𝚎食𝚊𝚕𝚕 𝚍𝚊𝚢 𝚋𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝好唔抵,又貴又唔特別無咩驚喜,但食完呢間另我對all day breakfast 改觀,原來可以好好食😗。入面環境唔算特別大,4個人gathering 就唔洗同人搭台,細枱真係會坐得比較迫,室外有幾個座位俾人坐底飲杯coffee,感覺好𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕架~.1 。𝚁𝚎𝚟𝚘𝚕 𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊 如果好鐘意carbonara好重忌廉味既人呢間就未必係你地既心水, 我自己個人就2樣都無所以,無忌廉反而無咁濟,呢到主要用蛋汁去做醬汁,食左一淡就知好啱我心水😻 意粉比較濕潤,佢做到al dente 口感,煙韌彈牙洋。蔥份量好多,不過我就唔太好洋蔥🧅有小小令個意粉香啲就ok~ 食哂成碟其實好飽2 。Edinbug Cottage  第二款喜愛既菜,就係呢碟另我對all day breakfast 改觀,食才好新鮮,第一次覺得呢類型食物質素對得住佢既價錢😝。炒🍳應該加左牛奶同埋牛油,真係好嫩滑。麵包用左酸包

1 。𝚁𝚎𝚟𝚘𝚕 𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 𝙲𝚊𝚛𝚋𝚘𝚗𝚊𝚛𝚊

2 。Edinbug Cottage

第二款喜愛既菜,就係呢碟另我對all day breakfast 改觀,食才好新鮮,第一次覺得呢類型食物質素對得住佢既價錢😝。炒🍳應該加左牛奶同埋牛油,真係好嫩滑。麵包用左酸包,烘完香脆可口。炒姑,煎德國腸仔,牛油果溶。淡淡有驚喜。

食過一次之後一直都念念不忘,有機會再嚟再𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎😇,明白點鮮平時好多人掛隊。

回頭率 revisit 10/10
2020-10-03