2023-02-04 253 瀏覽
成個新年忙到完全冇時間同部車沖涼扮靚,作為一個愛車人士嚟講真係心有愧😮‍💨所以老公一接咗我收工之後就嗱嗱聲去咗牛頭角放低部車嚟個深層清潔,而我地就去個深層醫肚🤪假期嘅牛頭角真係好靜,行吓行吓見到宏利廣場嘅Lagom Kaffe,咁就可以食個relax lunch慢慢等車車沖涼🚗🚿一上扶手電梯右手邊就已經係,非常之容易搵。見到門口仲有炒咖啡豆嘅workshop😍剛好有窗邊位置,地方闊落,全落地大玻璃令到成間Cafe彩光度極高,好彩今日太陽唔係好猛,坐得好舒服餐廳係QR code落單,方便快捷我同老公揀咗巴馬火腿奶油火腿牛肝菌汁意粉,同埋黑松露北海道帶子奶油燉飯飲品就叫咗熱Mocha同埋Dirty ☕️摩卡朱古力味唔算太出,有淡淡的朱古力香氣Dirty玻璃杯夠凍,咖啡味偏酸同fruity本身Dirty有個好靚既漸層,可惜掛住影杯mocha,佢就消失咗啦🥹燉飯有三大粒刺身級嘅帶子😍煎得啱啱好外脆內軟,而且好鮮甜,忍唔住偷食咗老公一粒🤪而且上面有近年大熱嘅Super food藜麥,分量充足,連胃口大嘅老公都差少少食唔曬😳意粉上面灑咗芝士粉,我最鍾意嘅火腿乾同埋火箭菜,鹹香嘅火腿乾夾埋意粉一齊食,

餐廳係QR code落單,方便快捷

飲品就叫咗熱Mocha同埋Dirty ☕️
摩卡朱古力味唔算太出,有淡淡的朱古力香氣

Dirty玻璃杯夠凍,咖啡味偏酸同fruity

意粉上面灑咗芝士粉,我最鍾意嘅火腿乾同埋火箭菜,鹹香嘅火腿乾夾埋意粉一齊食,而且牛肝菌汁味濃,無論口感同味道都好好

兩個人唔經唔覺歎咗成個半鐘lunch,餐廳環境舒服,以後都可以過嚟嘆吓☺️