Grand cafe 係一間我encore咗好多次嘅自助餐,因為佢啲野食好international, 港式🇭🇰西式🇺🇸🇮🇹日式🇯🇵等等都有,毎個菜式都會有自己個station有個chef企喺度即刻幫你整/夾落碟度☺️首先食凍野~ 有龍蝦🦞,蝦🦐,蜆,青口同蟹鉗龍蝦同蝦都好新鮮,啲肉好彈牙😋另外嗰啲就正正常常啦,無乜特別😶到刺身🇯🇵佢有三文魚,吞拿魚,油甘魚,甜蝦同魷魚我哋一致認為吞拿魚最伏,一啲油鮨都無成舊橡筋咁😵相反三文魚同油甘魚超級肥美😋佢都有好多沙律,parma ham, salami 嗰啲,不過我無試到😶到熱食啦,不得不提佢個foie gras, 每次黎呢度都會食返兩三舊~ 今次個sauce係梅,酸酸甜甜中和返個鵝肝嘅油味,可惜今次佢個面包好林,一啲都唔脆🥺天婦羅🍤🍤🍤都係一個我幾impressed嘅station,即叫即炸,三分鐘就有得攞,仲有好多款架(蝦,南瓜,蕃薯,秋葵,茄子)😛😛馳名海南雞飯我都有試,不過食落口又好似無乜特別咁🥲中式就有蒸龍躉,蟲草花蒸帶子,炒蟹等,味道都唔錯,魚同帶子都好新鮮👍🏻至於其他self serve嘅熱食就有七至八款,都值得一試🥳最後就到甜品啦

首先食凍野~ 有龍蝦🦞,蝦🦐,蜆,青口同蟹鉗

刺身🇯🇵佢有三文魚,吞拿魚,油甘魚,甜蝦同魷魚

馳名海南雞飯我都有試,不過食落口又好似無乜特別咁🥲

最後就到甜品啦🥰 不嬲都知grand hyatt係出名食佢homemade嘅雪糕嘅,不過一場黎到都要試埋佢啲甜品嘅🍧🍰

芒果布甸好味,唔會太甜,好似食緊楊枝甘露咁😂 佢得返最後一兜俾我拎咗,之後無再refill了..

拿破崙都可以,係酥皮唔夠脆,不過我覺得已經算係咁😋

Grand hyatt 特製朱古力蛋糕都好有驚喜,朱古力味超濃,入面仲有好多layer有唔同嘅口感添,不過成舊食哂會有啲濟😅

雪糕就有五六個味揀,我個人最中意柚子雪葩,不過要好頂得順佢嗰嗰酸味😛 very refreshing
最後order咗個pancake去襯個朱古力雪糕,為我哋今餐畫上完美句號❤️

2021-09-26