餐廳: Surasang 수라상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
前排見到呢間個韓牛大蔥卷覺得超吸引踏入春季做緊「大邱櫻花盛宴」,有幾款粉紅色櫻花主題嘅菜式,少女心十足❤️✨綻放的櫻花生牛肉生牛肉擺盤精緻,賣相滿分👍🏻撈埋水梨、洋蔥、蒜頭粒、松子仁等配料,味道鮮甜帶點麻油味配埋天婦羅紫菜食口感更豐富✨韓牛大蔥卷韓牛大蔥卷係招牌菜,差不多每枱都必點牛肉雪花好靚油脂分布均勻,份量多足足有12件,兩個人食超滿足影完相店員就開爐幫我哋煎,每邊煎到金黃色牛肉片卷住帶點甜味嘅蔥,蘸麻油岩鹽更能突顯韓牛鮮味食完會用煎出嚟嘅牛油整泡菜炒飯,好邪惡🙈✨大邱櫻花蝦煎餅煎餅整成粉紅色相當特別口感帶點煙韌,表面鋪滿櫻花蝦,啖啖食到櫻花蝦同蔥✨櫻花蝦蕈菇釜飯釜飯比起炒飯清淡得多,配料有櫻花蝦、秀珍菇、炸蒜同少少蔥估唔到連個飯都粉紅色😂切合返櫻花主題值得一讚係珍珠米飯煮得口感黏糯✨Snowing Night (cocktail) & 菠蘿梳打Snowing Night以韓國清酒base,配柑橘醬同青檸,味道fruity清新唔飲酒都有幾款梳打選擇,菠蘿果汁味道真唔會太甜
前排見到呢間個韓牛大蔥卷覺得超吸引
綻放的櫻花生牛肉
✨綻放的櫻花生牛肉
生牛肉擺盤精緻,賣相滿分👍🏻
撈埋水梨、洋蔥、蒜頭粒、松子仁等配料,味道鮮甜帶點麻油味
配埋天婦羅紫菜食口感更豐富
韓牛大蔥卷
✨韓牛大蔥卷
韓牛大蔥卷係招牌菜,差不多每枱都必點
影完相店員就開爐幫我哋煎,每邊煎到金黃色
牛肉片卷住帶點甜味嘅蔥,蘸麻油岩鹽更能突顯韓牛鮮味
食完會用煎出嚟嘅牛油整泡菜炒飯,好邪惡🙈
大邱櫻花蝦煎餅
✨大邱櫻花蝦煎餅
煎餅整成粉紅色相當特別
口感帶點煙韌,表面鋪滿櫻花蝦,啖啖食到櫻花蝦同蔥
櫻花蝦蕈菇釜飯
✨櫻花蝦蕈菇釜飯
釜飯比起炒飯清淡得多,配料有櫻花蝦、秀珍菇、炸蒜同少少蔥
估唔到連個飯都粉紅色😂切合返櫻花主題
值得一讚係珍珠米飯煮得口感黏糯
唔飲酒都有幾款梳打選擇,菠蘿果汁味道真唔會太甜
Snowing Night
綻放的櫻花生牛肉