2019-01-05 153 瀏覽
兩年前生日飯食過一次呢間野,覺得都唔錯,試左兩款甜品only近日見到FB介紹佢搞甜品放題又見到個fd的挑戰post(食左7個甜品),鍾意食甜品的我又點可以錯過丫由於活動就來完結,我地7點左右去到就見到條長龍大約有20人。等左一個鐘有多,終於入到去喇我地應該係最後一round。極速點左個dinner combo之後就order甜品,今晚甜品先係主菜丫每人要點一個main, 我地就點左呢個二人份的意粉。驚太辣,叫佢少辣見到隔離枱的一人一個main,份量之大,都唔知點食甜品。好在我地叫左呢個,份量啱啱好牛油味好香,又多蜆喎,食到舐舐脷丫有驚喜快速食完個意粉,第一個甜品上枱本人唔鍾意食心太軟,但呢間整得幾好味。個流心有質感,唔會太稀,好似水咁。而且個拖肥sauce加上rum味的雪糕,好match丫有個小插曲。早早order左個拿破侖,但好耐都未來。咁咪追下佢囉。。。點知佢以為我地落order,就同我地講話賣曬個心即刻沉左後來過左一陣,又拎左來喎。原來我地order嗰個整緊拿破侖我覺得最重要的係佢個酥皮。呢間的酥皮未夠酥脆,但都ok的。吉士cream唔會太甜本來想食檸檬crepe的,但賣曬就叫左
近日見到FB介紹佢搞甜品放題

由於活動就來完結,我地7點左右去到就見到條長龍
大約有20人。等左一個鐘有多,終於入到去喇

香辣牛油汁蜆肉意粉

牛油味好香,又多蜆喎,食到舐舐脷丫
有驚喜

拖肥果仁心太軟

快速食完個意粉,第一個甜品上枱

雜果拿破崙

個心即刻沉左
後來過左一陣,又拎左來喎。原來我地order嗰個整緊

芒果忌廉班戟卷

本來想食檸檬crepe的,但賣曬
就叫左呢個芒果味的。size細細的,啱曬我地
個皮夠薄,切開又唔會散開曬。啲啲酸味,就算食左幾個甜品,都唔會覺得佢漏丫

岩鹽焦糖厚焗鬆餅

呢個都推介
佢唔會好似soufflé 咁空氣,有飽肚感的,但又唔會死實。配搭焦糖醬,楓糖,牛油同vanilla味雪糕。真係一次過食到多種口味丫

藍莓芝士蛋糕泡沫

我對藍莓芝士cake無興趣,淨係想試佢個泡沫。藍莓味的泡沫,好creamy,而且唔係太甜,所以一啲都唔膩
加埋啲餅碎食,又有另一個口感。

雲呢拿士多啤梨奶凍

飽到上心口,試埋最後呢個奶凍。用料大堆頭
有雪糕,奶凍,生果,脆餅同士多啤梨醬
士多啤梨雪糕好香士多啤梨味。士多啤梨有啲酸,又係可以中和返果醬的甜。唔想只有單一的口感,就一匙羹bud曬所有的材料一齊食

甜品同主食都好出色,唔怪得佢得獎啦
2018-11-20
香辣牛油汁蜆肉意粉