餐廳: HeSheEat (白布街)
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
6天前 148 瀏覽
疫情繼續爆發,跳舞跳到就嚟又冇飯食,呢舖真係夏日Fiesta,舉手揮霍情緒由左至右,忘情狂歡呼追擊主音結他,大家都多得佢地唔少。 唔同嘅餐廳都繼續做緊優惠,又或者救亡,因為唔知幾時又會停晚市,畢竟跳完舞最後都要食飯。 前牌朋友介紹我食He she eat,佢話呢度做緊買一送一非常抵食,有興趣就去試吓。 聽過呢個大名無數咁多次,都未去過,一直都係年青人打卡嘅Cafe,朋友話我知,前排經過旺角就去下。 因為呢度有幾個晚餐做緊買一送一,只要你叫一個餐,就可以喺Menu裏邊揀其他價錢平嘅選擇,有飯、有沙律、有漢堡包,有飯,有豬扒,有意粉,兩個人各自揀自己嘅喜好。 我選了香煎加拿大帶子拼鮮蝦半蒜香煙肉扁意粉配黑蟹子紅花汁,意粉質素不錯,勁吸汁,又唔會太肥油膩,帶子煎得好soft好軟熟,蝦都新鮮大隻,幾好。 另外點了匈牙利燉牛筋肉配珍珠飯,呢個組合有啲少見,特別係個珍珠飯,個匈牙利汁撈飯真係幾精彩,牛筋肉有點像羊肉嘅味道,也不錯。 仲可以俾錢單加點心,我們叫了炸單骨雞翼同香煎芝士玉子,特別鍾意單骨雞翼,加上honey mustard ,好正。 套餐點了

套餐點了兩杯特式飲品,每人都係百幾蚊,真係好抵食。

呢間餐廳都幾適合打卡,見到佢呢度有日式梳乎厘班戟推薦,就點一個,有原味,士多啤梨,抹茶,同朱古力味任你選,由於可以加橙酒,所以我都係要朱古力味。

打卡滿分,食落去雖然唔係日本個隻梳乎厘班戟嘅世界級享受,但以呢個價錢,我冇乜投訴。

整體來講,食物水準不錯,價錢抵,怪不得咁多年青人支持。

唯一唔好嘅係,我覺得自己太老,拉高左呢度消費顧客嘅平均年齡。

HeSheEat (白布街) 旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖 如果你想個人青春一點,感受多啲年青人嘅氣息,你黎一定冇錯。
2020-11-03
2020-11-22 103 瀏覽
很久沒有到過這間分店,上一次來應該是與好朋友們到旁邊的餐廳吃完飯,意猶未盡再來這間吃甜品😌今次帶爸爸來吃飯,原來樓上有閣樓,有很多座位。🤔單骨蜜糖芥末雞翼 | $55雞翼炸得香脆熱辣辣,加上了蜜糖芥茉醬很惹味,單骨雞翼多肉,而且方面食用。牛油果牛肉漢堡配田園沙律 | $90這個牛肉漢堡好抵食,中間夾有半個牛油果🥑,牛肉漢堡🍔的肉質嫩滑,牛肉大約五成熟,芝士熱溶在漢堡扒上,麵包皮烘得乾脆。白菌,煙腩肉,溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵 | $85意大利麵上鋪滿蘑菇片及煙肉,中間有隻溫泉蛋,意大利麵浸在芝士汁中,把溫泉蛋刺穿讓蛋汁緩緩地流到意大利麵上與芝士汁融合,整個意大利麵吃起來更加滑溜。Oreo奶昔、燕麥乳酪奶昔 | @$38燕麥乳酪奶昔帶有乳酪的酸味,奶昔中有燕麥片,混合頂層的忌廉更加滑溜。Oreo奶昔比較甜,奶昔中有Oreo餅碎, Oreo味濃。朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕 | $58最喜歡吃厚焗鬆餅,無論擺盆到味道都做得很好燒過的香蕉有脆脆的焦糖香,淋上朱古力醬及蜜糖加速了雪糕的溶化,切開鬆餅🥞熱熱的蛋糕碰上了雪糕,完美的為這餐畫上句號。有新出的日式疏乎厘pancake,下次來要試試。
單骨蜜糖芥末雞翼 | $55

牛油果牛肉漢堡配田園沙律 | $90

白菌,煙腩肉,溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵 | $85

Oreo奶昔、燕麥乳酪奶昔 | @$38

朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕 | $58
最喜歡吃厚焗鬆餅,無論擺盆到味道都做得很好

有新出的日式疏乎厘pancake,下次來要試試。
2020-11-11
  • 芝士汁鮮蛋意大利麵
  • 單骨蜜糖芥末雞翼
  • 牛油果牛肉漢堡配田園沙律
2020-10-28 1203 瀏覽
位於旺角的 He She Eat,最近又推出買一送一優惠啦! 適逢紅日假期,便預先訂座,帶媽媽來嚐一嚐這間在年輕界人氣高企的餐廳吧! 其實買一送一已經不是第一次推行了,這次再次推行,餐廳主廚重新設計出多款菜式,一共六款,款款吸引,款款美味哦。包括: 意式巴馬風乾火腿無花果沙律、韓式泡菜雞粒鮮菇炒飯、泰式香辣雞漢堡包、匈牙利燉牛肋肉飯、維也納炸極薄豬扒 和 香煎加拿大帶子併鮮蝦扁意粉。除了主菜,更可用優惠價追加六款小食哦。 匈牙利燉牛肋肉配珍珠飯 $148 我超愛吃匈牙利燉肉的! He She Eat烹調的匈牙利燉牛肋肉,味道和賣相匀深得我心! 色澤深濃的醬汁,傳來撲鼻的牛肉香。牛肋肉肥嫩帶筋,已燉至軟腍,燉至入味,一咬牛肉四溢,超好吃的~ 配上薯仔粒、青椒和蕃茄仔,色彩繽紛,令人胃口大開。 香煎加拿大帶子併鮮蝦伴蒜香煙肉扁意粉 $158 扁意粉的擺盤精美,捲成漂亮的形態,撒上煙肉碎,感覺很用心呢! 帶子大大顆,軟腍鮮甜,鮮蝦鹹香,意粉軟硬適中,拌上黑蟹籽紅花汁,味道更佳唷。 Cheese Mango Tea $40炸單骨雞翼 $30/4隻 裏上厚厚的炸漿,炸至脆卜卜的雞翼,依然保留肉汁

匈牙利燉牛肋肉配珍珠飯 $148

香煎加拿大帶子併鮮蝦伴蒜香煙肉扁意粉 $158

Cheese Mango Tea $40

炸單骨雞翼 $30/4隻

裏上厚厚的炸漿,炸至脆卜卜的雞翼,依然保留肉汁,雞肉鮮嫩,跟蜜糖芥末醬很配呀。
2020-10-26
一向很受年青人歡迎的甜點店 HeSheEat 最近排出左幾款新口味震騰騰舒芙蕾鬆餅,這天去嚐鮮的時候,仲俾我發現原來鹹食都有幾款素食揀,個早午餐都有驚喜架。HeSheEat 在旺角白布街的店已經開業好多年,球場後面這一帶都蠻多酒吧和打邊爐,仲有幾間咖啡店添,食完飯食甜品係正確選擇。餐廳有兩層,樓下座位比較少只有幾檯。樓上就坐到好多人,圖中是其中一半座位,另外一邊還有好幾張檯。雖然開業多年,但新菜式係層出不窮的,最近就有幾款空氣感十足的日式梳乎厘班戟,四個口味睇起來都唔錯。如果食正餐的話,旺角店現在有買一送一優惠,都幾抵食喎。B04 Go Green Brunch HK$90餐牌上以肉食為主,唔食肉的話有一款意粉揀,另外仲俾我見到這個綠色全日早餐。一盤上面有蛋、薯仔沙律、牛油果蓉、番茄、大啡菇、菠菜、薯餅和迷你牛角包,牛角包仲有兩隻,食晒都幾飽。當中最有驚喜係個薯仔沙律,食起來好香洋蔥味。不過我覺得個牛油果蓉差咁d檸檬汁,可以再完美少少。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 HK$98吃這個班戟的時候好搞笑,因為佢有附一球芝士雪糕,上面又有塊芝士脆片,連個醬都有少少芝士味,搞到我同朋友都以為自己睇

餐廳有兩層,樓下座位比較少只有幾檯。

B04 Go Green Brunch HK$90

士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 HK$98

吃這個班戟的時候好搞笑,因為佢有附一球芝士雪糕,上面又有塊芝士脆片,連個醬都有少少芝士味,搞到我同朋友都以為自己睇漏左,不過個餐牌又真係無寫有芝士喎。我本身鍾意食芝士就覺得幾好食,最鍾意鹹甜鹹甜的組合,吃起來不會太滯。

朱古力梳乎厘班戟(含橙酒) HK$88

梳乎厘班戟即叫即煎,要預算等三十分鐘時間,建議一坐低就叫左先,可以邊食住鹹食下午茶邊等。班戟上桌的時候震騰騰,夠晒視覺效果,影完一輪相都保持到賣相無塌好多,食起來充滿雞蛋香,質素唔錯。這款朱古力味無想像中濃,味道偏甜那邊,橙的份量比預期中多。

食完飯總要食埋甜品先安樂,食梳乎厘班戟都幾療癒架,仲可以影相打卡添。
2020-10-23
2020-10-18 945 瀏覽
今次係第2次食He She Eat Cafe啦🤩☕️,估唔到旺角白布街都有分店,地點比較方便👍🏻。餐廳有2層,座位算多,環境舒適🥰,都適合同朋友聚腳👯‍♀️👯。.📍燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯($98)Eel Scrambled Eggs🐟燒鰻魚肥美油潤,燒汁完全滲入魚肉,令鰻魚食起嚟帶甜味。可惜滑蛋份量少,而且炒得唔夠嫰。紅飯偏淡,有色水冇味道,另外飯量唔多,整體味道並不突出。.📍紅花海鮮燴意大利飯($110)Seafood Saffron 海鮮配料有蝦🦐、魷魚🦑同蜆肉,當中蝦肉最好食,爽口彈牙有調味,而其餘2款只係不過不失👉🏻👈🏻。燴飯味道幾好,飯粒吸收咗高湯,外表飽滿,味道濃郁。飯面仲加咗唔少芝士🧀,食起嚟味道討好,而且口感Creamy,不錯👍🏻。.📍朱古力梳乎厘班戟含橙酒($88)Chocolate Soufflé Pancake with Orange Liqueur 先講個賣相真係麻麻地,唔係好明點解嗰班戟要浸喺橙汁到。班戟底無可避免地浸濕咗,雖然吸收左啲橙汁同橙酒,再加上橙皮,味道的確幾突出🍊,不過感覺真喺怪怪地。 班戟上嘅朱古力🍫味道相對較弱,班戟口感唔差🥞,但整個甜品味道欠缺融和
燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯
📍燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯($98)
Eel Scrambled Eggs
紅花海鮮燴意大利飯
紅花海鮮燴意大利飯
📍紅花海鮮燴意大利飯($110)
Seafood Saffron
朱古力梳乎厘班戟含橙酒
📍朱古力梳乎厘班戟含橙酒($88)
先講個賣相真係麻麻地,唔係好明點解嗰班戟要浸喺橙汁到。班戟底無可避免地浸濕咗,雖然吸收左啲橙汁同橙酒,再加上橙皮,味道的確幾突出🍊,不過感覺真喺怪怪地。 班戟上嘅朱古力🍫味道相對較弱,班戟口感唔差🥞,但整個甜品味道欠缺融和。
Menu
2020-10-12
  • 紅花海鮮燴意大利飯
3天前 0 瀏覽
最近和朋友到了旺角有間HeSheEat日式甜品店, 驚喜萬分啊!朋友介紹了尤其是日式梳乎厘班戟系列, 簡直使我食到笑咪咪甜蜜蜜, 女生第二個胃一定出現,佢哋推出四款新口味,各具特色! 例如我選了「士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟」 用自家製焦糖脆脆配上日本士多啤梨,甜味中配上微酸,增加味覺層次,醒胃之選!還有橙酒味焦糖脆脆梳乎厘班戟,把芝士焗溶再製作成芝士薄脆片,令層次豐富、賣相又十分之吸引,叫人再三回味!飲品我選上芋頭忌廉鮮奶和朱古力系列的飲品, 實在滿足啊!

飲品我選上芋頭忌廉鮮奶和朱古力系列的飲品, 實在滿足啊!
3天前 0 瀏覽
黑松露薯條($52)喺每一次黎到才都要叫嘅小吃。呢度嘅薯條偏幼身,脆口得黎又唔太油膩,沾上啖啖黑松露醬嘅的薯條,絲毫沒有違和感。重點喺就算我地放埋一邊涼咗,薯條依舊酥脆,唔會話淋咗令可口度相對大減。當然唔少得嘅就係卡邦尼煙肉温泉蛋意粉。廚師用心煮嘅卡邦尼汁唔油膩亦唔會好稀,更加唔會好似水咁淡而無味。温泉蛋營養豐富,攪開温泉蛋時,每條意粉都有著温泉蛋,增加咗水份,令意粉口感更順滑,「咻」一聲美味嘅意粉就由舌尖一下子滑到喉嚨,都幾適合大人同小朋友食。

5天前 1 瀏覽
係唔開心嘅日子,當然要繼續食,最緊要好食,只要好食,啲胃口都番晒黎,多謝你陪我喪食。好,坐低睇吓有咩好食先。紅花海鮮燴意大利飯,上面有兩隻大蝦,飯粒掛滿醬汁,食落煙韌得來多濕潤。巴馬臣火腿意式蕃茄水牛芝士意粉,番茄醬裏面仲有粒粒蕃茄,側面有水牛芝士,開胃得來又唔漏。紫薯鮮奶,Oreo 奶昔,上面嗰個cream 夠滑溜,怕肥都要飲。朱古力三重奏,呢個甜品好抵食一次過食三樣嘢,朱古力心太軟,一定要趁熱食,嘩,鬆軟嘅蛋糕裏面係流心朱古力,每一啖食到幸福感!朱古力慕絲雪糕,慕絲柔軟唔太甜,亦唔漏,凍朱古力特飲,濃濃嘅朱古力配上朱古力餅碎,食甜品係唔會厭嘅!

好,坐低睇吓有咩好食先。

6天前 0 瀏覽
以前黎到HeSheEat一定係為咗食佢嘅窩夫,當時仲經常排曬長龍。而家嘅佢已經變得好多元化,已經唔淨只係一間甜品店,而係一間餐廳。今日黎到附近,都去返呢到食甜品。可能因為而家做埋晚餐關係,甜品選擇比以前少咗嘅,下次會試下啲正餐。心太軟唔同平時食開嘅口感,size較細所以都唔會膩。右邊係杯凍朱古力。

Hesheeat🍵宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $108 🍳即叫即煎,大約等二十分鐘。班戟熱騰騰,但黑芝麻雪糕較易溶化,差少少先有冰火交融嘅感覺。不過,黑芝麻同抹茶合併都幾少有。上面有塊脆片估唔到係鹹鹹地,雖然味道上唔太合襯,但都幾特別。班戟嘅抹茶醬甜度適中,班戟較厚身,唔似有空氣感嘅疏乎厘。而配料上,白玉偏硬,但係其他都幾軟糯。🍓士多啤梨奶昔/🍪曲奇奶昔 $39賣相幾靚,忌廉多得黎都好邪惡。個人偏好係曲奇奶昔,相對甜度適中同口感豐富啲。
Hesheeat
🍵宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $108

🍓士多啤梨奶昔/🍪曲奇奶昔 $39
抹茶芝麻疏乎厘班戟
士多啤梨奶昔/曲奇奶昔
2020-11-22
抹茶芝麻疏乎厘班戟
2020-11-24 13 瀏覽
餐廳有兩層,座位很多,好適合和朋友傾計食飯。除了主菜外,甜品選擇也有不少,可以一併食晚餐同甜品。單骨蜜糖芥末雞翼。小食份量多,有很多隻雞翼。每隻都炸到十分香脆,蜜糖味香甜帶點點芥末味。吃不停口。蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士。多士切成正方形,烘得脆。蝦大隻,肉質爽口。蕃茄醬濃味,有小小辣。將大蝦放上多士面,再放點蕃茄醬在面,這配搭口感一流。紅花海鮮燴意大利飯。意大利飯粒有咬口,但不會太硬。飯粒吸滿了湯汁,香濃濕潤,很出色。海鮮十分豐富,有大蝦,魷魚,蜆肉。甜品是重點之一。點了宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟。梳乎厘好鬆軟,震騰騰的,蛋味突出。 抹茶醬甜且濃味。配料有白玉和蕨餅,煙韌。芝麻忌廉很特別,還有甜甜的紅豆,配搭很夾。白桃白茶。果茶帶微微甜味。

單骨蜜糖芥末雞翼。小食份量多,有很多隻雞翼
。每隻都炸到十分香脆,蜜糖味香甜帶點點芥末味。吃不停口。

。將大蝦放上多士面,再放點蕃茄醬在面,這配搭口感一流

紅花海鮮燴意大利飯。意大利飯粒有咬口,但不會太硬
。飯粒吸滿了湯汁,香濃濕潤,很出色
。海鮮十分豐富,有大蝦,魷魚,蜆肉。

甜品是重點之一。點了宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
。梳乎厘好鬆軟,震騰騰的
,還有甜甜的紅豆,配搭很夾。

白桃白茶。果茶帶微微甜味。

• 紅花海鮮燴意大利飯
  • 單骨蜜糖芥末雞翼
2020-11-20 17 瀏覽
最近愛上左食Souffle,嗰種恍如空氣嘅質感食咗好似無食咁,有種可以欺騙自己係唔會肥嘅心態🙈靚靚Souffle仲可以不停影相打卡,幻想自己係攝影師,嗰下感覺其實好chill!#士多啤梨焦糖脆脆Souffle班戟焦糖係我最鍾意食嘅甜品口味,加埋士多啤梨,係酸酸甜甜嘅組合。Souffle好軟身,整得唔錯👍而且入口即溶,空氣感十足,加埋鹹焦糖醬同埋焦糖脆脆,兩極口感令人食唔停口!焦糖脆脆都夠甜夠脆口,好好味,不用3分鐘已經令這個甜品完全消失😂#朱古力Souffle班戟這款朱古力味會有加少少橙酒,所以仲會有橙香同酒香,味道都幾特別啊!仲加咗啲橙皮,配埋朱古力醬同埋Souffle一齊食,真係會有種徘徊在似苦又甜之間呢🤤Souffle同樣好軟身,我都幾鍾意佢震騰騰嗰個feel😂#士多啤梨奶昔 好多士多啤梨🍓漿,仲加左好多忌廉❤️杯底有少少沙冰,mix埋一齊就係又凍又滑的香甜milkshake!好正呀!#朱古力鮮奶 好鍾意這種質地好Rich嘅朱古力味奶,幼滑的奶泡令朱古力味濃而不苦,甜度亦60至70之間

#士多啤梨焦糖脆脆Souffle班戟

#朱古力Souffle班戟

2020-11-20 18 瀏覽
He she eat 粉紅色同雲石嘅裝修,女仔實鍾意❤️聽到呢個名一定會諗起甜品😛.之前無意中喺呢度食過佢嘅意粉發現原來佢嘅西餐都幾好食✨.依家價錢仲好優惠,有主菜買一送一,又有扒餐奉送湯,沙律,冰茶同埋甜品🍮.簡簡單單嘅前菜,同埋奶滑既忌廉蘑菇湯☺️300g美國安格斯西冷🐮$238兩個人share已經好夠,仲有菜同薯條做配菜幼身薯條🍟夠脆身,點埋茄汁醬食落香口西冷牛扒煎得幾好,外皮蕉香,牛肉都算嫩,而且有肉汁爆出嚟🤪送咗個綠茶🍵心太遠做甜品😍熱辣辣嘅綠茶朱古力甘甘甜甜,蛋糕好軟熟,配上雪糕,一涷一熱,雙重口感😋女仔有另一個甜品胃,於是我哋試埋呢度嘅疏乎厘🥞空氣感十足嘅日式疏乎厘pancake❤️蛋香味好出,配上楓糖漿同埋cream,好幸福感啊🥰
He she eat
粉紅色同雲石嘅裝修,女仔實鍾意❤️
聽到呢個名一定會諗起甜品😛
之前無意中喺呢度食過佢嘅意粉
發現原來佢嘅西餐都幾好食✨

簡簡單單嘅前菜,同埋奶滑既忌廉蘑菇湯☺️
300g美國安格斯西冷🐮$238
兩個人share已經好夠,仲有菜同薯條做配菜
幼身薯條🍟夠脆身,點埋茄汁醬食落香口

西冷牛扒煎得幾好,外皮蕉香,牛肉都算嫩,而且有肉汁爆出嚟🤪

送咗個綠茶🍵心太遠做甜品😍

女仔有另一個甜品胃,於是我哋試埋呢度嘅疏乎厘🥞

空氣感十足嘅日式疏乎厘pancake❤️
蛋香味好出,配上楓糖漿同埋cream,好幸福感啊🥰
2020-11-19 11 瀏覽
呢間餐廳已經泥過幾次,但價錢同食物質素喺旺角都算唔錯,所以都keep住幫襯😊前菜點咗單骨蜜糖芥末雞翼($55),芥末醬唔算濃,肉質都ok,但食落就有少少燶味🤔薯餅波波配車打芝士汁,脆煙肉($45)一口薯波分量超多😂配埋車打芝士夠晒邪惡😈,啖啖滋味又飽肚👍🏽芝士汁鮮蛋意大利麵($85)配料有白菌、煙腩肉、溫泉蛋,卡邦尼式嘅烹調方法,意大利麵條夠晒彈牙,幾有水準,呢個價錢嘆到性價比高👌🏽三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律($95) 大蘑菇黑松露醬配搭味道有驚喜🤩牛肉漢堡扒好多肉汁,食落口感更加豐富有層次!朱古力三重奏($72)一款甜品竟然有三種朱古力甜品/飲品😂🍫朱古力慕斯雪糕、朱古力心太軟、朱古力特飲,朱古力奶味偏重,雪糕撈埋心太軟食外凍內熱滋味滿分!🍔食完呢個咁邪惡嘅甜品要戒下口喇🤣😭HeSheEat (白布街)旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖

HeSheEat (白布街)
旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖