2005-12-28
聖誕節正日同大食怪太太到此餐廳晚餐,氣氛很好,可能對餐廳有期望,所以有點失望.服務一般,味道都幾好但沒有驚喜.前菜巴馬火腿加哈蜜瓜,份量足,但火腿稍韌.龍蝦湯幾好味,主菜羊架亦ok,而鵝肝無入口溶的感覺,signature 甜品味道不錯,可惜略甜.Hazelnut 布丁味道幾好,因為小弟感冒未癒,所以未有叫酒,只叫了一杯鮮橙汁及架啡.服務方面以只可以說ok, 可能是個別waiter 的問題吧,我們想要杯暖水,但前後向兩個waiters 講了最少三次,卻等了最少10分鐘才有得飲,不過介紹甜品及推介時都很詳細,抵讚.Live band 有三位男成員,水準都唔錯,如果多一位女聲就更加好.埋單盛惠$1600,似乎貴了一些,而且原來聖誕節不能夠賺AsiaMiles, 有點失望.以味道來說,Al Dente 和Wildfire 也有差不多的水準,但價錢就平一大截,下次都係食brunch buffet算吧.