2019-09-07
今日喺旺角附近收工, 朋友話好耐冇打邊爐, 比佢講一講都真係好似好耐冇烚下烚下, 所以即刻上網搵下附近有邊間HOTPOT好食, 一搵就搵到依間老三火鍋!依度都幾近地鐵站, 好就腳。上到去, 都FULL左一半, 估唔到夏天都咁多人打邊爐揀左一輪, 最後決定要個下火湯底:芫茜皮蛋魚片湯個湯底好足料, 芫茜、皮蛋、魚片樣樣都多, 聞到都香!由於得我地兩個人, 所以都叫唔到太多野食, 簡簡單單叫左幾樣手切肥牛:肥瘦均勻, 食落好有牛味, 好新鮮, 推介大家一試!墨汁魚皮餃:依個係第一次食, 好得意, D皮黑蚊蚊, 但係好彈牙, 入面包住魚肉, 都好新鮮魚卜:平時打邊爐唔係咁易叫到, 難得依度有得ORDER, 真係正! 口感好好, 有咬口, 好好味脆鱔片:片片都好新鮮,D肉真係脆架! 鍾意食鱔既朋友一定要試!淮山麵:依個真係一定要試! 因為真係好好食! 麵質好彈牙, D麵本身冇咩味, 不過個湯底夠晒味, 真係隨時好食過D日本拉麵!總括黎講, 老三都算係價錢公道, 配料新鮮, 鍾意HOTPOT的朋友真係可以一試!
依度都幾近地鐵站, 好就腳。
上到去, 都FULL左一半, 估唔到夏天都咁多人打邊爐
揀左一輪, 最後決定要個下火湯底:芫茜皮蛋魚片湯
個湯底好足料, 芫茜、皮蛋、魚片樣樣都多, 聞到都香!