2020-03-16
喺尖沙咀返工嘅朋友話金馬倫道開咗間新嘅日本嘢,今晚特地帶我嚟試下! 餐廳整體裝修係用木為主要元素, 簡潔得嚟又不失高雅。小食鱈魚乾餐前小食令我哋食到停唔到口, 又唔會多味精食到口渴👍🏻前菜有三小碟海鰻魚苗口感滑捋捋 薑味嘅醬汁 完全帶出咗海魚苗嘅鮮味!九洲鮑魚鮑魚好入味而且口感非常林!鮫蝶為右口魚的一種 口感比左口魚更為肥美 肉質更嫩炙燒金目鯛魚皮燒得香口 肉質爽口剝皮魚配剝皮魚肝醬剝皮魚本身已經口感滑嫩 加埋剝皮魚肝口感層次更勝一層 而且更為鮮味梅酒蕃茄 食完有淡淡梅酒味嘅清甜小蕃茄清清味蕾又可以食下一道菜海膽魷魚口感爽滑嘅魷魚配以入口即溶嘅海膽 味道讓人回味無窮螢光魷魚配柚子皮細細條鮮味可口 肉身多汁煙韌 配柚子皮味道更顯清新醬味八爪魚師父喺醬酲裏面拎出嚟 原條大大隻之餘 仲非常入味!活粒貝刺身肉質纖細幼嫩帶咬口,味道爽口清甜, 配埋檸檬豉油更突顯鮮味~拖羅師傅手起刀落地切下幾塊非常厚身肥美嘅拖羅再用 大大塊嘅紫菜包住 拖羅油分適中而無筋入口即溶仲魚味濃郁😛最後一道菜係炙燒銀鱈魚壽司用火槍輕輕一燒 魚油香完全滲透曬出嚟 口感入口即化 令人回味甜品有日本蜜瓜 brownie 同士多啤
小食鱈魚乾
餐前小食令我哋食到停唔到口, 又唔會多味精食到口渴👍🏻
前菜有三小碟
海鰻魚苗
口感滑捋捋 薑味嘅醬汁 完全帶出咗海魚苗嘅鮮味!
九洲鮑魚
鮑魚好入味而且口感非常林!
鮫蝶
口感爽滑嘅魷魚配以入口即溶嘅海膽 味道讓人回味無窮
螢光魷魚配柚子皮
細細條鮮味可口 肉身多汁煙韌 配柚子皮味道更顯清新
醬味八爪魚
師父喺醬酲裏面拎出嚟 原條大大隻之餘 仲非常入味!
活粒貝刺身
拖羅
拖羅油分適中而無筋
入口即溶仲魚味濃郁😛
最後一道菜係炙燒銀鱈魚壽司
甜品有日本蜜瓜 brownie 同士多啤梨 日本水果最可愛之處 就係鮮甜可口又多汁! 如濃香但唔死甜嘅朱古力蛋糕因為呢餐精緻嘅日本菜畫上完美嘅句號🥰