2022-08-22
kkday lunch set coupon💰2人同行 1人免費 (2個人連埋加一$650) Set lunch 鮨午膳🍱有前菜 10貫壽司🍣湯品🥣 同甜品柚子雪糕🍧壽司店位於富峰行3樓 樓上鋪既關係 地下lift口有啲難搵 建議用gps搵路 咁就吾會盪失路😂海膽豆腐x魚肝🎉魚肝冇想象中咁腥 面頭配上蟹肉蟹籽 食落好清新😌而且蟹肉份量好多 食到一絲絲蟹肉又有魚肝既喊香味😇海膽豆腐非常滑溜 但筷子夾起身吾會散曬👍🏻好厲害 但味道偏淡 好彩頂頭配上三文魚子 將味道提升上黎🤭🍣吞拿魚漬壽司🎊平時赤身部分肉質偏梅 間吾中仲有啲根 吾太好食😵💫但今次廚師將赤身用“漬”既方法處理令肉質實剩 帶點爽口 完全改變左赤身原有既口感😍食得出師傅既功力😋美味しい🍣帶子吞拿魚春壽司🐟呢個配搭從未食過 感覺好新鮮😂魚春帶點喊香 提升左帶子既味道😆另外帶子非常大粒 食落creamy🤤🍣甜蝦壽司🦐雖然冇任何配搭 但非常大隻 肉質爽口 蝦味濃郁 非常新鮮 用料十足😋如果有埋啲秘製醬汁做點綴應該會更印象難忘😂昆布蟹肉杯🦀店員介紹時話成個可以食 我都好猶豫😂因為佢真系好似cup cake張紙於是試左一小口 發現入口即溶
海膽豆腐x魚肝🎉
🍣甜蝦壽司🦐
昆布蟹肉杯🦀
於是試左一小口 發現入口即溶😂真系吾系紙 而且食落有陣和風紫菜shake shake薯條味👍🏻連埋淡淡蟹肉一齊食🤩ごちそうさま
柚子雪糕
kkday 2人同行 1人免費 而野食又好食😋
CP值真係吾錯💵👍🏼
不過kkday寫係omakasa..我地就覺得有所保留🤔
因為好似唔覺得有特別好嘅用餐體驗 水平同一般日本居酒屋差唔多🤫
所以如果想食好食又高cap 值嘅高級壽司 我哋都會推介😆😆
但如果係在乎用餐體驗 真係想食omakasa嘅就要諗一諗🤪