2023-01-27 52 瀏覽
最近銅鑼灣開咗間, 英倫復古風炸魚薯條 , 最初係俾佢個裝修吸引,入面裝飾充滿着英倫嘅風格,有不同簽名波衫,就行咗入去試吓啦。首先叫咗一份大炸鱈魚薯條, 薯條大大條,黃金香口,一食就知係新鮮炸出嚟,炸魚有成12oz,2個人食絕對足夠(可能三個都得)。唔似坊間啲炸魚柳,一切即散,炸魚外邊嘅炸粉剛剛好,薄薄一層好香口,再咬深一啖COD FISH彈牙鮮嫩,真係COD SAVES THE QUEEN! 另外試咗一款特色飲品,紫色個一罐上網睇返仲有止咳功效,想試一試英國人口味嘅朋友仔,歡迎叫一罐試一試。但我問一問男朋友嘅意見,佢就話:真係好有挑戰性!最後多叫咗一條雞肉腸。唔似香港食開嘅廚師腸,好大支夠嗮足料,咬開薄薄外皮炸漿,入面係Juicy嘅肉汁。整體好推薦朋友仔去試一試,四個人左右,可以叫一份大Fish & Chips,另外餐廳仲有肉批,我地太飽無叫到,但旁邊食客都食得津津有味。