2023-12-04 43 瀏覽
餐廳位於集成附近一棟商業大廈30/F一出電梯係bar area,眼球即刻俾右邊景色吸引住,當日天氣好好,萬里無雲,有種居高臨下嘅感覺。加上呢間餐廳樓底好高,覺得特別開揚。最特別嘅係佢仲有一個Live band舞台,如果夜晚嚟應該會仲chill。中午有lunch set 同a la crate menu,Lunch set 前菜係香橙柚子腰果田園沙律伴蜜糖芥末汁同蜆肉周打忌廉湯,沙律好新鮮份量好足,橙同柚子好甜。忌廉湯有好多蜆肉,仲有多士粒粒,都幾香口。主菜方面,我揀左香煎鱸魚配西班牙辣肉腸海鮮飯。原來除左鱸魚仲有魷魚同大蜆,舖滿成隻碟。辣肉腸鹹鹹香香好惹味。另外碳燒美國牛板腱賣相都好吸引,五成熟切開個顏色好靚。牛板腱有咬口得來唔會覺得靭,肉味好濃。阿根庭青醬好清新同牛好夾。
餐廳位於集成附近一棟商業大廈30/F