2020-05-03
==========📍Chill爆型格漢堡店 -- Honbo🍔話說之前睇報道見過呢間honbo入選“亞洲50間最佳漢堡店“,前排就同朋友去trytry😍舖頭位於灣仔日街,裝修方面有高凳同室外嘅座位,感覺好外國feel好chill😍 -----------⭐Honbo ($88)呢個係店員推介嘅招牌菜😍漢堡份量十足,有兩塊兩安士嘅手打牛肉,芝士,青瓜,洋蔥同埋自家製嘅醬汁😍漢堡包體有烘過,外皮微脆,內裏鬆軟👍手打牛肉食落肉質鬆化,唔會有筋👍而且勁juicy,肉味亦好濃郁😆加埋溶溶地芝士一齊食鹹香十足🙊洋蔥,青瓜再加埋酸酸甜甜嘅自家醬汁開胃得黎又可以解下膩,各樣食材嘅配搭得宜,整體不俗💕不過小編覺得如果漢堡嘅份量再大個少少會更飽肚更滿足呢!-----------賣相:7/10味道:7.4/10性價比:7.3/10回頭率:7.1/10-----------店舖資料名稱:Honbo地址:灣仔日街 6至7號日新樓地下B號舖前往方法:金鐘站D出口==========
==========
📍Chill爆型格漢堡店 -- Honbo🍔
-----------
⭐Honbo ($88)
賣相:7/10
味道:7.4/10