2019-04-08 44 瀏覽
星期日同朋友去咗蘭桂坊度chill😂中午嘅蘭桂坊冇咁多人,好多遊客喺度打卡影相我哋入咗一間有得食吉列牛嘅鋪頭,個感覺幾chill,都有幾多人喺度飲酒傾計,不過我哋係入嚟醫肚嘅😂😂😂我叫咗一份🥢吉列牛嘅定食,有一碗飯、豆腐沙律同埋主菜🥢吉列牛🤤🤤🤤🤤Hit左咁耐嘅吉列牛,我其實第一次食,店員加咗火俾咗塊鐵板,加咗舊牛油上去,我放咗兩塊牛想去燒,梗係📸打卡先,牛嘅顏色好靚,上碟嘅時候係超級粉紅色嘅,每邊燒左兩次到,就可以食啦👍🏻👍🏻食落嘅口感幾特別,出面炸到好脆,係有聲嘅脆,入面既牛肉就好juicy! 配埋個炸蒜片,好好味🥰🥰🥰點嗰個燒汁食都OK👌🏻👌🏻朋友本來想叫石燒薄切牛肉,但餐廳最近差唔多換Menu,有啲嘢冇得叫,所以佢最後要左🥢安格斯牛扒五成熟🤤🤤🤤真係好好味,俾我嗰舊更加有牛味,而且好軟腍!燒汁係一樣嘅,五成熟好準確👍🏻👍🏻❤️正!另外眼闊肚窄嘅我哋仲加咗🥢🍟和風紫菜薯條同🥢🥟雞軟骨餃子🔸薯條比較普通🔸雞軟骨餃子咬到索索聲既雞軟骨👍🏻👍🏻😋嘢飲普通,不過👍🏻👍🏻店員好好,幫我地加熱水refill杯茶,俾我哋傾計傾左好耐,不過人唔算多,所以傾得好開心😂😂😂🙈🙈
星期日同朋友去咗蘭桂坊度chill😂
中午嘅蘭桂坊冇咁多人,好多遊客喺度打卡影相

另外眼闊肚窄嘅我哋仲加咗🥢🍟和風紫菜薯條同🥢🥟雞軟骨餃子
🔸薯條比較普通