2018-11-16 383 瀏覽
有約放學同朋友一齊去咗K11行街,我哋講起好耐都冇食過漢堡包,就諗住喺附近搵一間餐廳黎食下,經過門口見到有好多外國人坐緊係度飲啤酒同埋食漢堡包,餐廳播着幾大聲嘅音樂,令人嘅感覺覺得好chill就諗住入去試吓依間嘅漢堡包。餐廳係先俾錢叫嘢食然後坐低等上餐嘅,其實佢burger真係有好多款,雞牛魚同埋軟殼蟹嘅漢堡包都有得揀,而且好特別地依間漢堡包店有好多韓式同埋中式嘅醬汁黎調配漢堡包,因為我覺得韓式辣醬配嘅漢堡包應該會幾特別所以我就叫左一個有kimchi既牛肉漢堡,出奇地依個漢堡比我想像中更加好食,而且泡菜嘅味道同漢堡包融合左之後覺得係非常之新奇嘅味道,加上佢嘅牛肉漢堡扒雞肉汁係非常之多汁而且好juicy ,係我食過咁多間漢堡之中算係幾好食嘅其中一間,而且份量都幾大個下食完之後其實已經好飽。朋友就叫咗一個雞扒漢堡,雞扒嘅肉質亦都幾畫下,而且呢個雞扒包係用咗特製嘅辣將你條配,感覺上呢個包就比較中式,但係又陪左漢堡包嘅味道食落去嘅感覺都幾新奇,不過因為去咗辣醬嘅關係所以食落去都真係幾難下,如果唔太食得辣嘅朋友都要留意。最後食漢堡包梗係一定要配薯條啦,我哋叫咗個和風沙律醬幼薯條,本身以為有薯條應

最後食漢堡包梗係一定要配薯條啦,我哋叫咗個和風沙律醬幼薯條,本身以為有薯條應該係非常之柔細嗰一款其實有薯條即係我哋平時食開嘅大細,反而大薯條就係好似試過咁粗嘅薯條嚟嘅,依個薯條係非常之有驚喜,配左和風沙律醬所以食落去酸酸甜甜嘅味道非常之開胃而且薯條係即炸所以勁脆,用嚟配漢堡包真係perfect。