2020-12-10 201 瀏覽
朋友突然想食西餐,又覺得銅鑼灣既餐廳成日都食,想去下其他地方試下,咁我就提議咗去西環個邊食。諗住兩個人叫一個main就可以叫埋小食同埋甜品,所以我地就淨係叫咗石上燒澳洲穀飼牛板腱。嚟到既賣相比我想像中正好多,餐廳既店員好仔細咁解釋咗要點樣燒,同埋有自家製既紅酒汁、日本鹽。首先要落用油咗既蒜頭嚟整熱過鐵板,之後就可以落牛,啲牛原本係跟據我地落order既3成,因為我地都鐘意生啲,所以就咁燒一燒。但燒完就真係好正,因為燒完吸咗蒜頭既味。同埋因為我自己勁鐘意食蒜頭,所以燒完既蒜頭都食晒,仲有一次係放咗啲落去塊牛度,兩樣一齊食都好正。之後我地叫咗個麻辣豬肉醬焗芝士墨西哥片,依個都好正,好多料。最後叫埋個焦糖燉蛋就係perfect ending😍

最後叫埋個焦糖燉蛋就係perfect ending😍