2021-12-12 308 瀏覽
CHEF STAGE de Eddy Chu地址: 尖沙咀亞士厘道17-19號19樓諗極諗極都唔知尖沙咀食咩好,聽人話呢間 @chef_stage 樓上餐廳景觀唔錯,而且食物質素有保證,所以趁今日有時間就決定嚟試試佢。先來沙律🥗及蒜蓉包🥖作為前菜,蒜蓉包係岩岩做起㗎,熱辣辣,好脆,好香,好有蒜蓉味。通常好多餐廳啲沙律都會只會配上麻醬或黑醋,但呢間餐廳原來係配上乳酪,乳酪鮮蝦芒果沙律,甜甜酸酸,真係口感好清新清爽,令人會越食越開胃。紐西蘭羊鞍 🐑 $1785成熟嘅羊鞍,外脆肉嫩滑,有好香嘅油脂滲出來,肉味好香濃,一個字”正”,再配搭佢地嘅芥末醬,真係效果一流,好好食,🤤值得一試!燒美國牛肉眼 🐮 $1985成熟嘅牛扒,雖然有少少overcook,但肉質鮮嫩,而且口感好好,牛味濃郁,最啱我呢啲食肉獸,而且佢地配菜唔用薯蓉而改用芋泥,真係好特別,好香,好幼滑,一試難忘。最後仲有個小蛋糕🍰作為甜品,味道正正常常,但是啲伴碟的裝飾也做得唔錯,睇得出好有心思。
CHEF STAGE de Eddy Chu
地址: 尖沙咀亞士厘道17-19號19樓