2019-12-04 701 瀏覽
#cassiegocwb-去襯旅行翻到香港就會衝去食份碗港式味道 - 雲吞麵。𠽌𠽌𠽌𠽌,幾啖食完,但又叫人意猶未盡,欲罷不能。今次我就去左試下雲吞麵界嘅頭號No.1 - 麥奀記。🏆-麥奀記係香港有10間分店左右,俾我感覺係好多旅客光顧,今次就試下扮旅客先。瘦編同朋友叫左一碗牛腩雲吞麵($58)加一碗雜錦一品粥($72)加一碟菜心。飲品方面,你一坐低店員就會俾杯熱茶你,但我地另外都叫左兩個熱自家製豆漿($12杯)。豆漿都重豆味,唔會好甜,岩我口味。🍲-雜錦一品粥啲粥好綿,超正!裏面有好多唔同材料,豬潤、雞肉、牛肉等,一次過試哂唔同料。牛腩雲吞麵啲雲吞蝦肉同豬肉比例岩岩好,麵質彈牙,牛腩汶得好淋。可能因為多旅客,所以價錢係少少偏貴,不過質數都好有保證。😍-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️麥奀雲吞麵世家 (銅鑼灣)📍銅鑼灣禮頓道37號地下-IG: cassiecwy/ cassiegetfat
#cassiegocwb
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)
回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️麥奀雲吞麵世家 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣禮頓道37號地下
IG: cassiecwy/ cassiegetfat