2023-10-19 55 瀏覽
難得今個星期六可以放假,又咁岩慶祝好友生日🎈,今日就嚟食個weekend brunch。唔好見呢度嘅buffet價錢唔平🤫,我話俾你聽呢度嘅buffet甚至會比酒店嘅buffet更值回票價🥰。呢度嘅食物主要分為幾類,分別為:海鮮類:生蠔🦪、龍蝦🦞、蟹腳🦀、麵包蟹🦀、熟蝦🦐、蒸魚🐟等等,另外喺大家食到咁上下嘅時候,仲會每人送一隻蒸鮑魚😍,海鮮係放喺凍櫃入面,由Staff🤵🏻🤵🏻‍♀️夾俾客人,咁就唔怕一次過俾人夾晒🤣,呢度嘅海鮮,可以話係非常新鮮。麵包蟹直程係爆曬膏😋肉類:烤牛排🥩、烤豬肋骨、烤雞🍗等,肉類都非常出色。烤牛排肉味夠晒香濃,烤雞都好Juice🤤熱盤/冷盤:多款沙律🥗、Cold Cut以及芝士🧀️、熱熔芝士薯條🍟、海鮮湯🥣呢度去冷盤多度令目不暇給,完全唔知有邊一款落手好🤣🤣cold cut同芝士🧀️種類繁多,就算係每樣只係食一啖,都會令你好滿足😌。熱盤我個人推介👍,一定要飲海鮮湯🥣,海鮮湯用料十足。好好味甜品:Gelato 🍦、麵包布甸、朱古力蛋糕🍫🍰、芝士蛋糕🍰、蘋果批、咖啡忌廉沙冰、水果等。個人推介一定要是咖啡忌廉沙冰🍧,咖啡係用咗illy咖啡☕️再配合埋沙冰,作為甜品簡直係一流

海鮮類:

肉類:

熱盤/冷盤:

甜品
Gelato 🍦、麵包布甸、朱古力蛋糕🍫🍰、芝士蛋糕🍰、蘋果批、咖啡忌廉沙冰、水果等。個人推介一定要是咖啡忌廉沙冰🍧,咖啡係用咗illy咖啡☕️再配合埋沙冰,作為甜品簡直係一流🤤

最後,因為呢度餐廳面積唔算大🤭,所以一啲要排隊先可以拎嘅食物🥘,基本上都唔會話要等太😌。就以海鮮為例,我唔使點排隊已經食咗超過一打生蠔🦪。而且餐廳速度refill勁快😮。所以真心覺得呢度嘅buffet係比酒店🏨性格高。有機會絕對會再嚟試😋