2021-06-24 497 瀏覽
今日買完電腦野,就去左豐鍋食雞鍋,想食多d肉!二人餐 $498豐鍋招牌麻辣雞煲辣都有走辣、BB辣、微辣、小辣、中辣同大辣!我哋當然揀咗BB辣啦,哈哈哈哈。上枱嗰陣已經好香麻辣味,味道都好濃郁,都有少少驚太辣。點樣好貼身幫我哋炒起佢!芫荽、紅洋蔥、蒜頭、雞件樣樣齊全,仲有好香麻香香料!蒜頭勁林,食多幾粒!食落夠麻,好正!麻得嚟好少辣,完全接受到,掂!雞件半隻,好juicy!熟耐d麻味重d!頂級雪花肥牛一開始覺得八件好少,但係咁多嘢食之後,八件都好夠食。唔知係咪因為頂級嘅關係肥肉唔算多,所以食得好放,哈哈!因為雞又有坐令到個肥牛更加香口,所以一家園火鍋錯即刻食就最好!頂級黑豚豬腩片豬腩片比起肥牛多肥肉,相比之下冇牛肉食得咁爽。不過佢嘅豬藍玉都唔會有一陣蘇味,應該都尚算新鮮!水餃韭菜水餃,皮薄多餡!另外去整個醋油汁點水餃,岩哂!墨魚丸手打墨魚丸夠晒彈牙,美中不足係佢啲蝦子會散開晒喺嗰個火鍋度,變相食唔到!自家炸響鈴多兩件就好啦,新鮮熱辣辣上枱!豆香重,食落無油壓味。一定要最後先食, 吸收晒成個湯底嘅精華。雜菜籃菜心、白菜、生菜、油麥菜。最可惜係生菜同埋油麥菜,夠晒清脆清新!稻庭烏冬兩小隻一大

豐鍋招牌麻辣雞煲
辣都有走辣、BB辣、微辣、小辣、中辣同大辣!
我哋當然揀咗BB辣啦,哈哈哈哈。

頂級雪花肥牛
一開始覺得八件好少,但係咁多嘢食之後,八件都好夠食。

頂級黑豚豬腩片

水餃
韭菜水餃,皮薄多餡!另外去整個醋油汁點水餃,岩哂!

墨魚丸

自家炸響鈴

雜菜籃

稻庭烏冬
兩小隻一大個,佢嘅彈性都OK,就算熟耐少少吸湯,都唔會爛晒!

同埋有汽水,今日又濕又熱。追加左飲品!
鹹檸七
半個鹹檸檬,保護返喉嚨!比汽水解喝,連半個鹹檸檬都食埋fur哂!

水蜜桃梳打
好解辣,有益力多味道加持咁,甜度剛好水蜜桃!