2016-05-02 2333 瀏覽
之前食過 I Kitchen, 都覺得幾好食, 今晚黎試埋佢既姊妹餐廳 K2 Kitchen, 仲要有人請食飯, 期待呀...餐廳裝修以黑白灰為主色調, 燈光較暗, 走型格路線的~~也很喜歡掛在牆身既白色動物頭掛飾, 感覺好特別又不浮誇, 不竟是在工廠大廈內的餐廳, 坐位份外寛敞, 還有舒適既皮梳化, 坐得非常舒服~~ 牛肝菌榛子茸湯很喜歡飲較 Creamy 既湯, 入口陣陣香濃既牛肝菌味, 還食到細細既榛子粒, 非常有嚼口, 上面還配上鬆脆既餅乾條, 點小小湯食仲正~~北海道甘蝦伴蘆薈沙律認識我既人也知我是一個海鮮控, 特別鐘情於蝦蟹的, 見到甘大隻既蝦, 我影左一張相已經一啖食左佢落肚了, 蝦不單止大隻, 而且肉質仲超鮮甜又爽彈, 但得一隻真的到喉唔到肺, 好想食多幾隻呀!!原隻波士頓龍蝦龍蝦開成兩邊, 龍蝦肉上塗上薄薄一層牛油及配上小小松露去烤焗, 賣相吸引, 肉質厚實又彈牙, 蝦膏又夠肥美, 好滿足呀~~焗墨汁海鮮飯呢個海鮮飯非常豐富, 底是黑黑的墨汁飯, 上面放滿了帶子, 蝦, 扇貝, 青口及魷魚, 旁邊還有沙律醬用作增添鮮味, 碟邊還配上伴菜, 視覺感一流~~我試了帶子,
餐廳裝修以黑白灰為主色調, 燈光較暗, 走型格路線的~~
焗墨汁海鮮飯

我試了帶子, 沒有因為烤焗而變得乾身, 仍舊保持原有既鮮味, 而墨汁飯還加入三文魚和蕃茄粒, 令不喜歡食飯既我都食了幾啖, 因我只喜歡食多料一起煮既飯, 啱晒我~~
蜜桃橙梳打特飲
蜜桃橙梳打特飲
今晚既特飲是普普通通一杯蜜桃味+橙味既汽水, 只是解渴, 哈哈~~
多謝那好客既朋友呢餐!! 我下次也帶你去食其他好野...