2018-05-27 478 瀏覽
位於觀塘apm的灑家,是場內少數的中菜館之一,最耍家的是雲吞麵。座位非常闊落,與一般雲吞麵舖相比可以話係差天共地除了麵食以外,灑家仲有點心同埋小菜,選擇眾多!灑家鮮蝦雲吞麵(大):一上枱俾佢個淨麵賣相嚇親!反一反,有六粒雲吞同埋少量韮黃。麵質爽而彈牙;湯清而香;雲吞皮薄餡靚,蝦肉味鮮彈牙,呢碗雲吞麵真係無得頂呀!京都香炸醬撈面:麵底一樣爽夾彈牙!炸醬甜度適中,辣味慢慢滲出來,惹味非常!附送的上湯加入了蝦子,咸鮮味十足,正呀!瑤柱真料裹蒸糭:大過我兩隻拳頭加埋!入面除左有瑤柱之外,仲有腩肉、咸蛋黃、花生、蓮子等等,真係足料!豉油同糖另上,餐廳安排夠細心。味道亦都好好,依家食糭應晒節。金菇鮮牛肉腸粉:牛肉餡料混入了金菇碎,多了一份爽口的感覺,唔錯。腸粉皮夠滑,不過厚咗少少,整體來說不過不夫吧。三個人飽到上心口都唔洗300蚊,而且質素很好,值得再次幫襯!

座位非常闊落,與一般雲吞麵舖相比可以話係差天共地

除了麵食以外,灑家仲有點心同埋小菜,選擇眾多!

灑家鮮蝦雲吞麵(大)

灑家鮮蝦雲吞麵(大):一上枱俾佢個淨麵賣相嚇親!

京都香炸醬撈面

瑤柱真料裹蒸糭