2016-12-15 357 瀏覽
啱落班,吖媽就打電話嚟話屋企無人,叫我今晚自己一個人喺出面自己搞掂自己…冧一冧自己已經返咗成日工啦,攰到隻狗咁,喺附近是但搵間餐廳食完就返屋企啦~~~一個人實在食唔到幾多嘢,落班啱好飯點,餐廳人好多,不過勝在我係一個人好快就有位啦。一定要講下佢哩度嘅擺設,非常別緻!!就連一隻碟都好特別。番茄醬忌廉大蝦意粉135蚊就有一份啦,大蝦喺真係好大一隻,另外仲有兩隻比較細嘅蝦,應該品種喺唔同嘅,畢竟大蝦打咁多!!蝦嘅肉質好爽,我仲會食埋蝦頭嘅,吮一吮啲汁,perfect…意粉食落有淡淡嘅番茄味,酸酸甜甜。都唔知有幾耐無飲過珍珠奶茶啦,今次終於有機會重溫下珍珠嘅味道!~~奶香味好濃郁,亦都非常有茶味。珍珠喺底底有好多,一啖奶茶再混幾粒珍珠,好軟熟好彈牙!
2016-12-09