2021-12-05 398 瀏覽
荳子分店越開越多,人龍卻好像不減,屋企附近間荳子每次經過都見到長龍,已經好耐冇幫襯。今日同朋友去開荃灣,朋友介紹街角有間Cafe唔錯,過到去原來係荳子。星期六下午時間居然唔使排隊,就同兩位朋友坐低試吓。三個人分別叫咗墨魚子煙三文魚Egg Benedict、卡邦尼黑松露煙肉意大利粉同埋黃金蟹肉意大利粉。每一碟都賣相精緻,配上食用花更是錦上添花。黃金蟹肉意粉仲有成個蟹殼🦀伴碟,唔使多講,一上菜絕對係相機食先😆食物味道方面都有水準,雖然唔算好有驚喜,但配合埋成個咁relax嘅環境,傾吓偈都幾舒服,值得推介!值得一讚嘅係個黃金蟹肉意粉,鹹蛋黃嘅比例得宜,唔會太濃太膩。最後我哋仲叫多一件抹茶蛋糕同一件柚子芝士伯爵茶蛋糕做甜品😋跟餐一件只係加$25,超值!
2021-12-04