2021-02-14 1243 瀏覽
呢間Cafe係荃灣都幾有名氣,次次經過都一定有一條人龍,今次我都參與埋一份排下隊,比想像中快,排左三十分鐘,值得一讚係個店員唔洗手寫,佢憑住驚人既記憶力黎落單😎🦀🍝《黃金蟹肉意粉》$98賣相非常有意境,份量唔少,雖然唔知蟹蓋會唔會環保用🤣但的確非常有食慾,有睇頭,蟹肉同蛋黃味非常夾,順口,蛋黃既油香配以蟹肉既鮮甜,對味蕾產生左微妙既衝擊力,意粉質感剛好,掛汁能力高,每一口都滿足到視覺與味覺。🥑🥙《牛油果他他》$78睇個名已經聽到佢叫我叫佢,森林系牛油🧈&清新沙律菜🥬少少黑醋帶黎些許溫和刺激,又要一讚佢既賣相令人快樂,不同材料交疊,砌成層層疊,配上金黃色澤,外脆內鬆軟,比各大連鎖麵包更出色麵包,微溫麵包,疊上他他送入口🌮每一口都「唔唔」聲牛咁叫。🍟《黑松露薯條》加配$25黑松醬非常香,松露味好出,份量亦不吝嗇,最後醬還剩,實屬非常難得,價錢亦超值,熱呼呼的薯香,包覆松露香,令人意想不到,欣賞用心做。☕️熱法式焦糖燉蛋拿鐵$29個名改到好浪漫,好吸引咁,好細杯但好精美,焦糖表面,入口相當有層次,脆甜香滑,咖啡味順滑而香,雖然無蛋,但整體味道而言,享受十分。🍋🍯凍檸檬蜂蜜,跟餐$0跟餐無須加錢
呢間Cafe係荃灣都幾有名氣,
次次經過都一定有一條人龍,
今次我都參與埋一份排下隊,
比想像中快,排左三十分鐘,
值得一讚係個店員唔洗手寫,
佢憑住驚人既記憶力黎落單😎

🦀🍝《黃金蟹肉意粉》$98
賣相非常有意境,份量唔少,
雖然唔知蟹蓋會唔會環保用🤣
但的確非常有食慾,有睇頭,
蟹肉同蛋黃味非常夾,順口,
蛋黃既油香配以蟹肉既鮮甜,
對味蕾產生左微妙既衝擊力,
意粉質感剛好,掛汁能力高,
每一口都滿足到視覺與味覺。

🥑🥙《牛油果他他》$78
睇個名已經聽到佢叫我叫佢,
森林系牛油🧈&清新沙律菜🥬
少少黑醋帶黎些許溫和刺激,
又要一讚佢既賣相令人快樂,
不同材料交疊,砌成層層疊,
配上金黃色澤,外脆內鬆軟,
比各大連鎖麵包更出色麵包,
微溫麵包,疊上他他送入口🌮
每一口都「唔唔」聲牛咁叫。

🍟《黑松露薯條》加配$25
黑松醬非常香,松露味好出,
份量亦不吝嗇,最後醬還剩,
實屬非常難得,價錢亦超值,
熱呼呼的薯香,包覆松露香,
令人意想不到,欣賞用心做。

☕️熱法式焦糖燉蛋拿鐵$29
個名改到好浪漫,好吸引咁,
好細杯但好精美,焦糖表面,
入口相當有層次,脆甜香滑,
咖啡味順滑而香,雖然無蛋,
但整體味道而言,享受十分。

🍋🍯凍檸檬蜂蜜,跟餐$0
跟餐無須加錢既滋潤飲品呀🥰
佢實在太細杯,但勝在好飲,
佢既檸檬同蜜糖比例好完美,
因蜜糖不死甜,檸檬不苦澀。
唔洗加錢既飲品都咁出色既。

🍫🍰Lindt Choco Mous $25
有優質蛋糕食好幸福,抵食,
正常其他Cafe唔會做到咁平,
弧圓造型好可愛,流線外表,
絕對係誠意之作,豐富內涵,
入面夾有朱古力蛋糕,硬塊,
成功帶來多變化既口感體驗,
黑朱古力味道香醇而不死甜。

埋單 $255 , 無加一服務費,
Cafe黎講,性價比異常地高,
環境食物飲品,令人心情靚。

2021-01-16
$127.5 (午餐)
  • 黃金蟹肉意大利粉
  • 檸檬蜂蜜
  • 法式焦糖燉蛋拿鐵
2021-03-31 0 瀏覽
最近要慳錢,所以周圍搵平嘢食。朋友話上星期試左呢度下午茶好抵,所以我又捉佢嚟食多次。下午茶時間3點至6點,限時90分鐘。吹水食個tea夠晒時間慢慢歎。下午茶總共有6款全部都係$58,有咸有甜,因為事前已經食咗個午餐,所以我哋都係點甜嘅。其中一個set係home make cake,再有大概10款既蛋糕/撻可以揀。然後配一杯$40以下嘅飲品...即係個甜品只要$18真係好抵🙈我哋其中一個點左朱古力流心吐司,有d似泰國code個厚多士🤤。吐司中間係空心嘅,所以唔會太飽太漏(但如果想當係午餐應該就唔夠喇);另外一個黑朱古力慕絲,細細舊好精美,味道係正常甜品😂;因為怕太晏飲咖啡會瞓唔到,飲品我點左伯爵茶lattle,我本來叫少冰但結果嚟到都係成杯冰😬,飲品啖啖地冇乜茶味整餐嚟講都係抵食為主,$58一個set唔使加一另外想提提,店員好有禮貌好想讚下👍🏻👍🏻

整餐嚟講都係抵食為主,$58一個set唔使加一

另外想提提,店員好有禮貌好想讚下👍🏻👍🏻
2021-03-29 0 瀏覽
平日晏晝時間 竟然冇人排隊即刻衝入去食個lunch埋單走的時候出面已經排晒隊雖然呢間嘢出名係全日早餐 但今次係冇試到架一入去見到隔離枱嗰個軟殼蟹就覺得好正所以試咗軟殼蟹黑松露意粉個軟殼蟹脆卜卜 黑松露味亦都好出 好夠味北京燒鴨包 仲有薯條沙律配竟然係西餐廳度食到片皮鴨鴨的份量也不少 好香最令我驚喜的是pizza佢的Pizza 外邊脆卜卜 但因為Pizza是中途上 忘記了拍照蟹棒Pizza真係正 又足料 極推
平日晏晝時間 竟然冇人排隊

佢的Pizza 外邊脆卜卜

但因為Pizza是中途上 忘記了拍照

蟹棒Pizza真係正 又足料 極推

2021-03-28 0 瀏覽
𝗧𝗵𝗶𝘀 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗵𝗲𝗮𝘃𝗲𝗻𝘀 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗹𝗼𝘃𝗲𝗿𝘀 𝗼𝘂𝘁 𝘁𝗵𝗲𝗿𝗲 (𝗹𝗶𝗸𝗲 𝗺𝗲𝗲𝗲!) 😍 𝗜 𝘄𝗲𝗻𝘁 𝗵𝗲𝗿𝗲 @beans_cafe_hk 𝘁𝗵𝗶𝗻𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗳 𝗵𝗮𝘃𝗶𝗻𝗴 𝗱𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝗿𝘆𝗶𝗻𝗴 𝗼𝘂𝘁 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝘁𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗯𝘂𝘁 𝘄𝗵𝗲𝗻 𝗶 𝘀𝗮𝘄 𝘁𝗵𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗴𝗿𝗲𝗲𝗻 𝘁𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗺𝗯𝗼..? 𝗶 𝘄𝗲𝗻𝘁 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗮𝗵𝗲𝗮𝗱 𝗳𝗼𝗿 𝗱𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁! 😅 𝗵𝗮𝗵𝗮! 𝗜𝘁 𝘄𝗮𝘀 𝘀𝗼𝗼𝗼 𝗴𝗼𝗼𝗱! ✨𝑮𝒓𝒆𝒆𝒏 𝑻𝒆𝒂 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐 (88hkd)𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘪𝘯𝘤𝘭𝘶𝘥𝘦𝘴:- 𝘝𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘣𝘢𝘭𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘴𝘺𝘳𝘶𝘱 𝘪𝘯𝘴𝘪𝘥𝘦!- 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘪𝘤𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘤𝘰𝘰𝘬𝘪𝘦 𝘤𝘳𝘶𝘮𝘣𝘴- 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 (? 𝘕𝘰𝘵 𝘴𝘶𝘳𝘦 𝘣𝘶𝘵 𝘵𝘩𝘢𝘵’𝘴 𝘸𝘩𝘢𝘵 𝘐 𝘳𝘦𝘮𝘦𝘮𝘣𝘦𝘳 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘧𝘧 𝘵𝘰𝘭𝘥 𝘮𝘦.. 𝘩𝘢𝘩𝘢)- 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘭𝘢𝘷𝘢 𝘤𝘢𝘬𝘦𝗠𝘆 𝘀𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗳𝗮𝘃𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗵𝗲

✨𝑮𝒓𝒆𝒆𝒏 𝑻𝒆𝒂 𝑪𝒐𝒎𝒃𝒐 (88hkd)
𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘪𝘯𝘤𝘭𝘶𝘥𝘦𝘴:
- 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘭𝘢𝘷𝘢 𝘤𝘢𝘬𝘦

𝗠𝘆 𝘀𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗳𝗮𝘃𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗯𝗼 𝘄𝗮𝘀 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗹𝗮𝘃𝗮 𝗰𝗮𝗸𝗲! 𝗜𝘁 𝗵𝗮𝘀 𝘁𝗵𝗲 𝗿𝗶𝗴𝗵𝘁 𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁𝗻𝗲𝘀𝘀 𝘁𝗼 𝗶𝘁, 𝗳𝘂𝗹𝗹 𝗮𝗻𝗱 𝗿𝗶𝗰𝗵 𝗼𝗳 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗳𝗹𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿, 𝗮𝗻𝗱 𝗼𝗼𝗼𝗼𝗵 𝘀𝗼𝗼𝗼 𝗴𝗼𝗼𝗼𝗲𝗲𝘆!!! 𝗧𝗵𝗮𝘁’𝘀 𝗵𝗼𝘄 𝗶 𝗹𝗶𝗸𝗲 𝗺𝘆 𝗹𝗮𝘃𝗮 𝗰𝗮𝗸𝗲 𝘄𝗼𝘂𝗹𝗱 𝗯𝗲! (𝗜 𝗵𝗮𝘃𝗲 𝗮 𝗹𝗮𝘃𝗮 𝗰𝗮𝗸𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗽𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗮𝗺𝗲 𝗴𝗼𝗼𝗼𝗲𝗻𝗲𝘀𝘀 (𝗹𝗶𝗻𝗸 𝗶𝗻 𝗺𝘆 𝗕𝗜𝗢! 😍)

𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝘃𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗯𝗮𝗹𝗹 𝗶𝘀 𝗱𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝗼𝘂𝘀 𝘁𝗼𝗼! 𝗪𝗶𝘁𝗵 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝘀𝘆𝗿𝘂𝗽 𝘀𝘂𝗿𝗽𝗿𝗶𝘀𝗲 𝗶𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲! 𝗧𝗵𝗲 𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗰𝗼𝗼𝗸𝗶𝗲 𝗰𝗿𝘂𝗺𝗯𝘀 𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗻𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹 𝗼𝗳 𝗴𝗼𝗼𝗱𝗻𝗲𝘀𝘀 𝘁𝗼𝗼! 𝗔𝗻𝗱 𝗹𝗮𝘀𝘁 𝗯𝘂𝘁 𝗻𝗼𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗲𝗮𝘀𝘁... 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗼𝗳𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆 𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗹𝗼𝗹𝗹𝗶𝗽𝗼𝗽 𝘄𝗮𝘀 𝗵𝗲𝗮𝘃𝗲𝗻𝗹𝘆...😍

𝗪𝗶𝗹𝗹 𝗯𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗶𝗻𝗴 𝗯𝗮𝗰𝗸 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗿𝗲!
  • Green tea combo
口碑甚佳的Cafe Beans荳子近兩年於各區開多了分店, 門外還是長長人龍,Cafe環境舒適,食物和甜品款式多樣, 但外界對cafe甜品的食評好壞參半, 今日一試亦認為不過不失🙆🏻‍♀️ 不過,疫情下身心俱疫,到Cafe放鬆一下也是不錯的。🍞 #oreo流心麻糬吐司 $58▸吐司烘至微脆,入口散發oreo味▸輕輕切開,内藏暖暖的流心朱古力醬一湧而出▸一大塊煙韌麻糬﹐配搭雪糕或吐司享用,口感多一層變化💬流心朱古力醬質地較稀身,沾到吐司後容易過於「濕潤」🍰 #拿破崙 (跟Lunch set +$25)▸一層疊一層的酥皮鬆脆,甜度適中💬夾層的紅莓醬酸味略蓋過吉士醬香味

🍞 #oreo流心麻糬吐司 $58
▸吐司烘至微脆,入口散發oreo味
▸輕輕切開,内藏暖暖的流心朱古力醬一湧而出
▸一大塊煙韌麻糬﹐配搭雪糕或吐司享用,口感多一層變化
💬流心朱古力醬質地較稀身,沾到吐司後容易過於「濕潤」
oreo流心麻糬吐司

🍰 #拿破崙 (跟Lunch set +$25)
▸一層疊一層的酥皮鬆脆,甜度適中
💬夾層的紅莓醬酸味略蓋過吉士醬香味

拿破崙
2021-03-19 219 瀏覽
荃灣出名多美食,價錢又親民,平日除了去貓之茶房玩玩貓外,附近而間beans cafe都十分之出名,整體而言,CP值算高。cafe位置大概分2邊,加埋約十幾張台,當日排隊都等了約20分鐘。見服務員都好努力翻台,所以有限時間用餐是正常的。黑松露軟殼蟹意大利粉 ($74)冇得輸組合,黑松露醬很多,混合意粉整體感覺很好,很香,炸軟殼蟹稍為有點油。手撕豬仔骨漢堡,太陽蛋,焦糖洋蔥,車打芝士,薯條($86)一上到真係wow一聲,勁大件,材料多到放唔到一起,什至不能夠用手揸住食,手撕豬仔骨食落啖啖肉,但醬汁落得重手了,導致個包有點太濕,蕃茄片生菜新鮮,食完個包都冇咩位置食薯條 所以我覺得佢係cp 值最高。卷.山政小山園(主食+25)我本身唔太好抹茶,但眼見10台有8台都order而款甜品,跟風的我都試試,果然係王牌,味道甘香,牆上有塊大黑板仔細畫上有什麼成份,解剖圖似的🤣。
黑松露軟殼蟹意大利粉 ($74)
手撕豬仔骨漢堡,太陽蛋,焦糖洋蔥,車打芝士,薯條($86)
卷.山政小山園(主食+25)
黑松露軟殼蟹意大利
手撕豬仔骨漢堡,太陽蛋,焦糖洋蔥,車打芝士,薯條l
卷.山政小山園
ice coffee
黑糖薑母茶
黑松露軟殼蟹意大利
手撕豬仔骨漢堡,太陽蛋,焦糖洋蔥,車打芝士,薯條l
卷.山政小山園
🦀黃金蟹肉意粉 Lunch:$68/set 包飲品每次去到都必食嘅意粉🍝一食落口,會食到佢嗰鹹蛋黃醬喺起沙㗎,要知道鹹蛋黃醬炒到起沙唔喺一件易事😌😌而且入面仲有D真•蟹肉,同埋條蟹柳都好大條吓🤤—————————————————🍵🍰卷•山政小山園 $42/pc 或者 Lunch加$25其實Beans Café D抹茶甜品真心冇得輸,嗰抹茶cream甘得嚟,食落去仲好輕身🙊🙊—————————————————🍵🥧抹茶流心芝士撻 $58呢個都係真心推薦🏆特別喺鐘意打卡影相嘅朋友,不妨叫呢個📷 張相唔係好影到,但其實上菜嘅時候,會見到乾冰所散發嘅白煙,令到甜品有種矇矓嘅美感🌫️而且嗰流心撻帶有抹茶嘅甘味之餘,仲帶微微嘅芝士味,而且嗰撻皮亦唔會太重牛油味,唔會蓋咗抹茶同芝士嘅味道🤪🤪—————————————————
🦀黃金蟹肉意粉 Lunch:$68/set 包飲品
每次去到都必食嘅意粉🍝
而且入面仲有D真•蟹肉,同埋條蟹柳都好大條吓🤤
🍵🍰卷•山政小山園 $42/pc 或者 Lunch加$25
🍵🥧抹茶流心芝士撻 $58
2021-01-28
2021-03-08 330 瀏覽
🍵🍞流心抹茶吐司 下午茶:$58/set套餐包$40以下嘅飲品千祈唔好睇佢細細個咁,食完其實都好飽吓🤨而且嗰吐司外脆內軟,入面全部都係抹茶醬,一切開,D抹茶醬流哂出嚟😌同埋嗰抹茶醬食落去有微微嘅甘味,所以身為抹茶控嘅朋友可以一試🤤—————————————————☕ Crème Brulee Latte $37/cup其實飲落去Crème brulee嗰味唔太出。反而另一款 Home made French vanilla latte 會好飲D~溫馨提示:落單時可以同職員講話要3D拉花㗎!每次嘅拉花都唔同,好有心思💕💕💕—————————————————
千祈唔好睇佢細細個咁,食完其實都好飽吓🤨
☕ Crème Brulee Latte $37/cup
2020-05-28
2021-03-01 701 瀏覽
今次去左呢間係荃灣Bookmark左好耐嘅餐廳~終於有機會過去緊係要試下最多人介紹嘅All Day Breakfast 😋🍴Deluxe Full English Breakfast($112)餐廳淨係All Day Breakfast 都有好多款可以揀~趁機放假比自己chill下今次就揀左豪華英式全日早餐😋有窩夫、煙三文魚、煙肉、豬肉腸、蕃茄、茄汁豆同黑松露炒蛋~窩夫造型好cute成個donut咁🤣配埋cream食都幾正😋炒蛋唔算好重黑松露味但炒得幾滑😋🍴黑松露軟殼蟹意大利粉($98)軟殼蟹炸得好香脆唔會好多油~黑松露味同樣唔算太重但幾creamy😋🍴Pearl(唔記得價錢🙊🤣)一入餐廳見到呢款白桃嘅甜品已經心心眼~但係得個樣靚味道就真係好一般🙊冇桃味之餘配搭唔係太夾🤣📍 荳子 (海壩街) (荃灣)荃灣海壩街99號地下

豪華英式全日早餐

🍴黑松露軟殼蟹意大利粉($98)
黑松露軟殼蟹意大利粉

🍴Pearl(唔記得價錢🙊🤣)
Pearl
Pearl

📍 荳子 (海壩街) (荃灣)
荃灣海壩街99號地下
豪華英式全日早餐
2021-02-28 418 瀏覽
Beans - 好特別嘅All  Day  Breakfast😲最近見到好多朋友都有去食呢間黃店,趁今個weekend得閒,一於約班friends去食個靚lunch😆呢間餐廳果然真係好hit啊,我地lunch都排咗成廿幾分鐘🙊 焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐 $78一上到嚟同想像嘅好唔同,佢嘅窩夫整到好似冬甩嘅形狀,配料除咗焦糖香蕉仲連埋一啲忌廉同蜜糖,鹹食就只有炒蛋同煙肉,甜食比鹹食多~雖然同期待嘅有啲分別,但係識落每一樣嘢嘅質素都唔差,味道唔錯🙌🏻盡量都夠飽。下次嚟再試吓佢啲意粉啦!😁味道😋:7/10價錢💰:7/10服務💁🏻‍♂️:7.5/10環境🪑:7.5/10

焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐 $78

味道😋:7/10
價錢💰:7/10
服務💁🏻‍♂️:7.5/10
環境🪑:7.5/10
2021-02-27
2021-02-22 427 瀏覽
荃灣📍CP值極高Cafe☕️好耐冇見大家啦😝今次想介紹嘅依間餐廳 大家應該都好熟悉就係beannnnnns 黑松露軟殼蟹意大利粉 $74 (包一杯野飲)大家冇睇錯!係$74包埋野飲omggg 味道總要非常之好~雖然黑松露味道尚欠 但佢總有令人想繼續食嘅魅力 軟殼蟹都算大隻 不過有少少油 飲個檸檬蜂蜜就balance番 解到膩🌸黃金蟹肉意大利粉 $68 (包一杯野飲)依個冇黑松露果個咁出色 冇乜鹹蛋黃味嘅香味 🥺 味道正正常常 有啲失望😢 車打芝士薯條 (Lunch Set +$25)依個好邪惡呀!濃濃嘅芝士 忍唔住食完又食🤤 佢唔係脆脆果隻嘅薯條 而係厚實嘅薯仔🌞I like it!!!以依個價位嚟講💕可以包嘢飲嘅套餐真係好難得 同埋佢都幾多選擇 總括嚟講 值得推薦💛Beans - 荃灣分店地址:荃灣海壩街99號地下食物:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿環境:👍🏿👍🏿👍🏿價錢:💰💰服務:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿性價比:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿*滿分=👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿*
荃灣📍CP值極高Cafe☕️
好耐冇見大家啦😝今次想介紹嘅依間餐廳 大家應該都好熟悉
就係beannnnnns

黑松露軟殼蟹意大利粉 $74 (包一杯野飲)
飲個檸檬蜂蜜就balance番 解到膩🌸

黃金蟹肉意大利粉 $68
(包一杯野飲)

車打芝士薯條 (Lunch Set +$25)

Beans - 荃灣分店

服務:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
性價比:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
*滿分=👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿*
2021-02-11 834 瀏覽
政府要大家唔准食晚餐,六點前要走 食個Tea當係晚餐就算。呢兩個值得再試,黑松露軟殼蟹意粉、芝士薯條同埋oero麻薯流心吐司雖然係下午茶嘅價錢但係保持住一貫嘅水準,如果政府繼續唔俾大家出去食飯可以嘗試一下
政府要大家唔准食晚餐,六點前要走
食個Tea當係晚餐就算。

2021-01-25 1023 瀏覽
荃灣人好難唔識呢間Cafe,唔係第一次食,之前試過佢all day breakfast都唔錯,今次想食得健康啲👆🏻 Benedict egg蟹肉牛油果汁😼賣相好靚可惜蟹肉唔夠,蛋汁流出嚟撈埋一齊食的確係幾正,略嫌下邊個包太乾👆🏻卷.山政小茶園😻呢個抺茶蛋捲不得了!外面嘅蛋糕口感好軟熟,加埋濃厚面唔苦抹茶cream,中間夾埋啲紅豆同蒟蒻,你會想極速清咗佢,鍾意食抹茶絕對不能錯過👆🏻pearl😼有白桃幕絲加白桃果凍既雲呢拿蛋糕比較失色,柏圖味唔算好出,加埋雲呢拿蛋糕有少少好似唔知食緊乜咁.⚠️非進食時記得帶口罩⚠️除左口罩再消毒雙手

👆🏻 Benedict egg蟹肉牛油果汁😼

👆🏻卷.山政小茶園😻
👆🏻pearl😼
⚠️非進食時記得帶口罩
⚠️除左口罩再消毒雙手
2021-01-23 793 瀏覽
第一次去食,出乎意料之外。朱古力迷可以去食下雖然個toast入面賣相有啲搞笑😂😂但好食既👍🏻👍🏻👍🏻杯朱古力奶味比較重,重過朱古力味又或者係其他朱古力味太勁😂心太軟適合唔食太甜嘅朋友仔,有少少似75%Tiramisu份量好足,兩個人嗌一份都夠😂會有下次👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻#afterlunchtea
第一次去食,出乎意料之外。
朱古力迷可以去食下
雖然個toast入面賣相有啲搞笑😂😂
但好食既👍🏻👍🏻👍🏻

杯朱古力奶味比較重,重過朱古力味
又或者係其他朱古力味太勁😂
心太軟適合唔食太甜嘅朋友仔,有少少似75%
Tiramisu份量好足,兩個人嗌一份都夠😂
會有下次👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
#afterlunchtea

2021-01-23
2021-01-10 1295 瀏覽
難得入到荃灣海壩街一定要食一下呢一間好出名嘅餐廳。如果你去到附近,應該已經會見到出邊有一條長長嘅人龍,就算係疫情之下,仍然都有唔少人慕名而來嘅。🌸蟹餅🌸軟殼蟹松露意粉🌸黃金蟹肉意粉🌸Green Tea Combo食後分享:1️⃣兩個人點兩個意粉、小食、甜品,其實係食唔晒嘅,結果最後都係夾硬食。所以,奉勸大家無論幾想試多幾款都好,都要忍下口,最多下一次就再黎過啦2️⃣呢間餐廳,長期都好旺場,喺門外排隊等候的而且確係好考驗耐性嘅,閑閑哋都要排30分鐘以上。如果撞正食飯時間就可能更長添。所以如果真係想試嘅話,可以試吓考慮下午茶時段,可以避開人潮就更好啦!

🌸蟹餅

🌸軟殼蟹松露意粉